Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο Κιλκίς για τα μαθήματα προσφυγόπουλων σε σχολεία της πόλης…
Σε αποχή από τα μαθήματα κυρίως σε Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς, συνεχίζουν να βρίσκονται οι μαθητές, ύστερα από απόφαση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, που αντιδρούν στην ύπαρξη μεικτών τμημάτων με παιδιά προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και όντας στο γυμνάσιο, δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα. «Αυτές είναι οι παρενέργειες από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων που έχουμε. Το ποσοστό είναι δυσανάλογο. Αυτά τα παιδιά δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Παιδιά πρώτης γυμνασίου, δεν ξέρουν καλά Ελληνικά και δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα παιδιά. Από ό,τι ξέρω σε άλλες χώρες μπαίνουν σε τάξεις ένταξης και μετά ενσωματώνονται. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από την Αξιούπολη. Σκεφτείτε ότι σε σχολείο υπήρχαν 51 παιδιά δημοτών και 48 από πρόσφυγες και μετανάστες» είπε στο Open…
Υπενθυμίζουμε πως η αρχική απόφαση ήταν να σταλούν τα 46 προσφυγόπουλα -τα περισσότερα εκ των οποίων δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα- στην Α’ τάξη του Γυμνασίου Αξιούπολης σε μεικτά τμήματα μαζί με τα 51 παιδιά της Αξιούπολης και των γύρω οικισμών.
Η απόφαση αυτή οδήγησε στην κατάληψη του σχολείου και ακολούθησε η πρόταση να γίνει ισοκατανομή των 46 προσφυγόπουλων στα Γυμνάσια Αξιούπολης, Ευρωπού, Γουμένισσας και Πολυκάστρου.
Οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων που συναντήθηκαν στην πλατεία Ευρωπού το απόγευμα της Τετάρτης (23-09-2020) αποφάσισαν να προτείνουν τη λειτουργία ξεχωριστών τμημάτων για τα προσφυγόπουλα, σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε κατάληψη όλων των σχολείων.
 https://www.newsit.gr/