Ο Τούρκος εθνικιστής είπε ότι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 νμ αποτελεί αιτία πολέμου με την Τουρκία - Ζήτησε να επανεξεταστεί το σημερινό καθεστώς των Δωδεκανήσων - «Κακό σπυρί η Ελλάδα από το 1821» ανέφερε

Μετά τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, τη σκυτάλη στην απειλή του πολέμου πήρε ο ακροδεξιός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης δήλωσε ότι τα σχέδια της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων της σε 12 μίλια αποτελούν αιτία πολέμου για την Τουρκία, ενώ για την πρόσκληση της Μέρκελ προς τις χώρες της ΕΕ να στηρίξουν την Ελλάδα είπε ότι ισοδυναμεί με κάλεσμα για Σταυροφορία και ζήτησε όπως μεταδίδει το κυπριακό sigmalive.com, να επανεξεταστεί το σημερινό καθεστώς των Δωδεκανήσων.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, πολιτικά και άλλα χαρακτηριστικά των Δωδεκανήσων, θα αναζωογονήσει τις ελπίδες για ειρήνη και σταθερότητα στο Αιγαίο και θα αντισταθμίσει την αδικία εναντίον της χώρας μας, αν εξεταστεί πάλι το νομικό καθεστώς τους», είπε ο στενός σύμμαχος του Ερντογάν, επισείοντας μάλιστα τον κίνδυνο μιας ανάφλεξης στο Αιγαίο.

Λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, είχε αμφισβητήσει ακόμη και τη συνθήκη των Παρισίων το 1947, με την οποία παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα από την Ιταλία.

Casus belli η επέκταση στα 12 μίλια

Τη δαμόκλειο σπάθη του casus belli επανέφερε σήμερα και ο ηγέτης των εθνικιστών, με μία προσβλητική δήλωση κατά της Ελλάδας.

«Είναι αδιανόητο να γυρίσουμε την πλάτη μας στα ιστορικά μας συμφέροντα στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Φαίνεται ότι η όρεξη και η επιθυμία της Ελλάδας να την πετάξουν στη θάλασσα έχει φουσκώσει πάλι», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κάνοντας λόγο για ένα νέο σχέδιο της Ελλάδας να… εισβάλει στην Τουρκία.

«Ο στόχος της Ελλάδας είναι να έρθει πάλι και να καταλάβει τα εδάφη μας από εκεί που την πετάξαμε πριν από 98 χρόνια. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο σχέδιο εισβολής», είπε, που στόχο έχει τον αφανισμό της Τουρκίας και της δημοκρατίας της.

«Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα και την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 μίλια αποτελούν αιτία πολέμου. Από εδώ και στο εξής η στάση και η συμπεριφορά της Ελλάδας θα είναι εκείνη που θα καθορίσει εάν η αυξανόμενη ένταση θα προκαλέσει αιμορραγία ή μία αποτρόπαια αναμέτρηση», σημείωσε.

Θέμα χρόνου η σύγκρουση στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο

Τονίζοντας ότι μια σύγκρουση στη Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι θέμα χρόνου, η ταχεία μείωση της αντιπαράθεσης θα αποτελούσε μία ειλικρινή προσδοκία για γρήγορη αποκλιμάκωση της έντασης, για επικράτηση της μη-σύγκρουσης και για τελική επίλυση της κρίσης.

Αλλά «η Ελλάδα και τα ανθρωπάκια οι υποστηρικτές της, που δεν βλέπουν και δεν ενδιαφέρονται για τις σοβαρές συνέπειες που θα υποστούν αν παίξουν με τα νεύρα του τουρκικού έθνους, βρίσκονται εν μέσω μιας εκστρατείας προκλήσεων που θα έχει πολύ κακό τέλος», είπε, συμβουλεύοντας την Ελλάδα να αποδεχτεί το διεθνές δίκαιο.

Η Μέρκελ κήρυξε σταυροφορία

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί έστρεψε τα βέλη του και κατά της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι η πρόσκληση της Μέρκελ προς τα κράτη μέλη της ΕΕ να στηρίξουν την Ελλάδα αποτελεί ουσιαστικά ένα κάλεσμα για σταυροφορία.

«Η πρόσκληση της Μέρκελ προς τις χώρες της ΕΕ να στηρίξουν την Ελλάδα ισοδυναμεί με κάλεσμα για Σταυροφορία», είπε ο ηγέτης του ΜΗΡ.

«Μέχρι τώρα, οι διπλωματικές επαφές, οι προσπάθειες συμφιλίωσης, οι διαπραγματεύσεις, οι συναντήσεις και η συζήτηση των προβλημάτων δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Τα προβλήματα ανάμεσα σε εμάς και την Ελλάδα όχι μόνον δεν έχουν μειωθεί, έχουν καταστεί ανεπίλυτα. Ούτε η Γερμανία ούτε οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει τις πόρτες της συμφιλίωσης και της διαμεσολάβησης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μέχρι τώρα. Τα προβλήματα μεταξύ μας με την Ελλάδα δεν μπορούν να επιλυθούν», εκτίμησε.

«Κακό σπυρί η Ελλάδα από το 1821»

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί στο γραπτό μήνυμά του με την ευκαιρία της αυριανής επετείου της νίκης του τουρκικού στρατού στο Εσκίσεχίρ υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ επί των ελληνικών δυνάμεων, ανέφερε επίσης ότι από το 1821 η Ελλάδα έχει γίνει «ένας κακοήθης όγκος που ενοχλεί το τουρκικός έθνος. Αυτός ό όγκος είτε θα θεραπευτεί (είναι δυνατόν;) ή θα ξεριζωθεί και θα πεταχτεί».

«Στην ελληνική ψυχολογία η εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας και του Ισλάμ είναι σε προχωρημένο στάδιο», είπε, κάνοντας λόγο για «πειρατικές φιέστες στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο από την Ελλάδα».

«Στη Μεσόγειο έχουν παραταχθεί ο ένας απέναντι από τον άλλον οι δύο στόλοι. Στην πραγματικότητα εκείνοι που έχουν συσπειρωθεί σε δυο διαφορετικά μπλοκ και χαρακώματα είναι εκείνοι που είναι με το δίκαιο και οι άλλοι που είναι στη λάθος πλευρά.

Είναι το ηρωικό τουρκικό έθνος και οι άλλοι», ανέφερε προκλητικά ο ηγέτης του ΜΗΡ.

Πηγή: Sigmalive.com 

 http://www.newsnowgr.com