Καθοριστική αναμένεται να είναι η πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που τελικά φαίνεται να μετατίθεται για τις 14 Σεπτεμβρίου και όχι για τις 7/9 όπως είχε ανακοινωθεί στην αρχή.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων πρόκειται να γίνουν γνωστές την Τρίτη από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι «αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει» υπογραμμίζοντας ότι την Τρίτη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την υπουργό, η οποία μίλησε στο ΣΚΑΪ, όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους, ενώ ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε για ακόμα μια φορά ότι «είναι μεγίστης σημασίας να βρεθούν τα παιδιά και πάλι στο σχολικό τους περιβάλλον».

Έως τότε πάντως τα σενάρια περί 14 Σεπτεμβρίου εξακολουθούν να αναφέρονται, με τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο.

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασιστεί την Τρίτη 1η του μήνα αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση. Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο δεδομένο της 7ης Σεπτεμβρίου. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31 Αυγούστου προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας την 1η Σεπτεμβρίου» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας την Παρασκευή.
 https://www.zougla.gr/