Άλλοι σιώπησαν, άλλοι, όπως ο Μάκης Βορίδης, ενθουσιάστηκαν, όμως τελικά μετά την κατακραυγή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μην εκπροσωπηθεί η κυβέρνησή του στη γιορτή μίσους στον Γράμμο.

Για περισσότερο από μια εβδομάδα ωστόσο ο Αλκιβιάδης Στεφανής βρισκόταν στους συμμετέχοντες εκ μέρους της κυβέρνησης σε μια φιέστα αναβίωσης του εμφυλιοπολεμικού μένους για να εορταστεί ο πόλεμος «κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών». Στα εδάφη όπου οι βόμβες ναπάλμ του Βαν Φλιτ απανθράκωσαν τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

«Ίσως πληροφορήθηκε από αρμοδίους του επιτελικού κράτους ότι δεν μπορεί να παραβιάζει νόμο που ψήφισε ο ίδιος ο πατέρας του αναγνωρίζοντας εμφύλιο πόλεμο και όχι συμμοριτοπόλεμο από Εαμοβουλγάρους κ.λπ. Ίσως πάλι να δέχτηκε συμβουλές από επικοινωνιολόγους ότι δεν συμφέρει κανέναν, εν μέσω κρίσης με την Τουρκία, το ακροδεξιό γλεντοκόπι» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρεμένος.

«Μπορεί και να αποφάσισε ότι δεν ταιριάζει σ’ έναν στρατηγό να χρησιμοποιείται ως λαγός σε τέτοιου είδους κακόφημες αποστολές. Πολύ περισσότερο που ο κ. Σαμαράς κυκλοφορεί εσχάτως με την ουρά στα σκέλια» πρόσθεσε καταλήγοντας: «Ελπίζω του χρόνου να μην στείλει κάποιον από τους ανανήψαντες κομμουνιστές με το σκεπτικό ότι γιορτή μίσους με μεταμεληθέντες έχει άλλη χάρη».

Σ.Ρ.

 http://www.avgi.gr/