Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων σας ενημερώνει για τις οδηγίες που αφορούν στο νέο κορωνοϊό COVID-19. Πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης στους πολίτες όλου του νομού, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης που όλοι πρέπει να λαμβάνουμε για την αποφυγή της διασποράς του ιού, και φυσικά η παροχή της βέλτιστης φροντίδας υγείας για όσους τη χρειάζονται.

Αναστολή Προγραμματισμένων Χειρουργικών Επεμβάσεων

Λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού COVID -19, από σήμερα 16 Μαρτίου 2020, αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις όλων των κλινικών & τμημάτων του Νοσοκομείου μας και για όσο χρονικό διάστημα καθοριστεί από τις εντολές του Υπουργείου.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, θα διενεργούνται μόνον οι χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν έκτακτα – επείγοντα περιστατικά καθώς και επεμβάσεις που αφορούν την διάγνωση και αντιμετώπιση περιστατικών κακοήθους εξεργασίας.

Η εφαρμογή των ανωτέρω θα συντονίζεται και θα ελέγχεται από την Επιτροπή Χειρουργείου.

Αναστολή Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και για όσο χρονικό διάστημα καθοριστεί από τις εντολές του Υπουργείου, αναστέλλονται όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Τρικάλων.

Αναστολή Απογευματινών Ιατρείων

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και για όσο χρονικό διάστημα καθοριστεί από τις εντολές του Υπουργείου, αναστέλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία του Γ.Ν. Τρικάλων.

Αναστολή των τακτικών ραντεβού για οδοντιατρικές εργασίες

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα και για όσο χρονικό διάστημα καθοριστεί από τις εντολές του Υπουργείου, αναστέλλονται όλα τα τακτικά ραντεβού που αφορούν μη επείγουσες οδοντιατρικές εργασίες. Οι οδοντίατροι θα εξυπηρετούν μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Αναστολή Επισκεπτηρίου

Στα πλαίσια πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, καταργείται προσωρινά και μέχρι νεοτέρας το επισκεπτήριο στους νοσηλευόμενους ασθενείς πλην της Μ.Ε.Θ, όπου θα επιτρέπεται μόνο εντός ωραρίου και αυστηρά ένα άτομο. Παραμονή συνοδών επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ειδική άδεια όπου αυτό κρίνεται απολύτως αναγκαίο. Την ευθύνη ελέγχου της εισόδου των συνοδών φέρουν το προσωπικό φύλαξης καθώς και οι προϊστάμενοι κλινικών & τμημάτων. Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π). Τέλος δεν επιτρέπεται η είσοδος & παραμονή στο νοσοκομείο των συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης του ανωτέρω αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, πονόλαιμος, συνάχι).

Για τους ιατρικούς επισκέπτες

Δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στο Γ.Ν. Τρικάλων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου αυτό είναι απαραίτητο, θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

AFISA KORONOIOS
AFISA KORONOIOS_full1