Post Top Ad

20 Φεβ 2020

Τι προσέχουμε όταν αγοράζουμε κρέας για την Τσικνοπέμπτη

Την Τσικνοπέμπτη λόγω της παράδοσης τρώμε κρέας, και πολλοί καταναλωτές θα σπεύσουν στα κρεοπωλεία για τις αγορές τους.

Τι κρέας θα επιλέξω, και το κρέας θα είναι καλό;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όσο το ζώο είναι μεγαλύτερο τόσο λίπος έχει.

Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας είναι το κιλότο, ενώ στο αρνί, το κοτόπουλο, και το χοιρινό, είναι το φιλέτο.
 

Σύμφωνα με το trikalazoom.gr  οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν το κρέας που θα αγοράσουν να μην εκτός ψύξης.

Δηλαδή, η διάθεση του νωπού κρέατος πρέπει να γίνεται υπό ψύξη μεταξύ +2ºC και +5ºC, ενώ η διάθεση του κατεψυγμένου σε θερμοκρασία από -18ºC και κάτω.


Ο καταναλωτής να ζητά να βλέπει τις σφραγίδες 
υγειονομικών ελέγχων, και τις πινακίδες για την καταγωγή-προέλευση του κρέατος, πληροφορία που περιέχεται και στην αυτοκόλλητη ετικέτα που εκδίδεται από την ταμειακή μηχανή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....