Ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν άμεσα και γρήγορα ραντεβού για γιατρό ή εξετάσεις στα νοσοκομεία, ετοιμάζεται από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να είναι έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα καταγράφονται όλα τα ραντεβού των δημοσίων νοσοκομείων, ώστε να είναι γνωστό ποιο τμήμα έχει αναμονή και ποιο έχει περιθώριο για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Μετά και την τελευταία περιπέτεια της ηλικιωμένης στα Χανιά η οποία έκλεισε ραντεβού στο γαστρεντερολογικό τμήμα του νοσοκομείου για το 2022, φαίνεται ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει νωρίτερα το σύστημα.

Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε στα Χανιά με το ραντεβού που κλείσθηκε για το 2022: «Τι απαντά το υπουργείο Υγείας για το ραντεβού για εξέταση το 2022 στο Νοσοκομείο Χανίων!»

Το νέο ενιαίο σύστημα που θα διασυνδέσει όλα τα δημόσια νοσοκομεία – όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr – δημιουργείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Οι συντονιστές του εγχειρήματος μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ευελπιστούν να τεθεί σε λειτουργία σε λίγες εβδομάδες ώστε να πάψουν να είναι πια άγνωστες οι αναμονές που υπάρχουν σήμερα στο ΕΣΥ.

Και για την Πρωτοβάθμια

Με βάση τους σχεδιασμούς σε πρώτη φάση θα διασυνδεθούν όλα τα δημόσια νοσοκομεία και οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόσο της Αθήνας όσο και της υπόλοιπης Ελλάδος, καθώς πλέον θα «μιλούν» την ίδια γλώσσα ηλεκτρονικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Όπως περιγράφουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, με την ενιαία καταγραφή των ραντεβού σε γιατρό ή σε κάποια κλινική θα μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις ή να καθοδηγούνται οι ασθενείς σε άλλα τμήματα που δεν έχουν μεγάλη αναμονή.

Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές δοκιμές στη νέα πλατφόρμα, ενώ στόχος είναι μετά τα νοσοκομεία και όλες τις δημόσιες Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Πολυϊατρεία κ.λ.π) να συνδεθούν και τα ραντεβού των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
medispin

 http://www.newsnowgr.com/