Απίστευτη έξαρση της ρατσιστικής και φασιστικής βίας σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στη Λέσβο.

Το βράδυ της Τρίτης ομάδα 15 «πιτσιρικάδων» με κουκούλες σε όλο τους το πρόσωπο, μαύρα μπουφάν και κρατώντας στειλιάρια έκαναν «περιοδεία» μέσα στο χωριό της Μόριας, το οποίο, ας σημειωθεί ήταν περικυκλωμένο, αφενός από δυνάμεις της Αστυνομίας και αφετέρου από κατοίκους της Μόριας.

Σύμφωνα με καταγγελίες από ντόπιους, η ομάδα των «15» χτυπούσε πόρτες των σπιτιών αναζητώντας αν αυτά νοικιάζονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή σε πρόσφυγες και μετανάστες και απαιτώντας να βγουν στον δρόμο. Μία Ιταλίδα καταγγέλλει ότι προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητό της.

Το κυνηγητό συνεχίστηκε και στο Πάρκο της Αγίας Ειρήνης στη Μυτιλήνη μέχρι τις 3 τα ξημερώματα περίπου. Ας σημειωθεί ότι μέλη της εν λόγω ομάδας προσπάθησαν να μπουν και σε ένα μπαρ στη Μυτιλήνη, «αναζητώντας» μέλη ΜΚΟ.

Αρκετές είναι οι καταγγελίες πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας για την εν λόγω δράση.

Ας σημειωθεί φωτιά πήρε εγκαταλειμμένο ερείπιο στη Μόρια.

Μαρτυρία κατοίκου: «Λοιπόν ας πω και εγω χθες τι είδα . Κατά τις 12:30 πέρασε από μπροστά μ πορεία με το σύνθημα "Λεσβος γη αντιρατσιστική" . Ήμουν στην Παλιά Αγορά . Από πισω ακολουθούσαν τα ματ . Μέτρησα 12 .. Μετά από λίγο σκάνε 10-15 φασιστες πιτσιρικαδες που άρχισαν να προκαλούν τον κόσμο στο μαγαζί . Αμέσως όσοι πελάτες ήταν έξω μπήκαν μέσα μαζί μας . Μείναμε να τους κοιτάμε . Κάποιος είπε παιδιά όχι κοντά στις τζαμαρίες . Οι φασιστες κάνανε κάποιες χειρονομίες κλπ και ρίξανε κάτι καρέκλες του μαγαζιού που ηταν έξω . Για κάποια ώρα ήταν λίγο πιο περα κρυμμένοι και περίμεναν να βγει ο κόσμος από το μαγαζί . Μετά ηρθαν ενισχυσεις και τα φασιστες φύγανε . Αμέσως μετά πέρασε από μπροστά ένα περιπολικό»

Από την άλλη, μετά τα βραδινά επεισόδια στη Μόρια και τον «έλεγχο» κατά ξένων, ομάδα αλληλέγγυων και μερίδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε πορεία.
https://www.koutipandoras.gr
* Πηγή: stonisi.gr