Εγκρίθηκε το κονδύλι για την καταβολή του επιδόματος γέννησης για το έτος 2020 από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 123 εκατ. ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οικονομικού έτους 2020. Στόχος είναι να καλυφθεί η δαπάνη καταβολής του επιδόματος γέννησης στους δικαιούχους από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Όπως δήλωσε πρόσφατα η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η πρώτη καταβολή του επιδόματος γέννησης είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου.

Δίνεται επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννήθηκε από 1/1/2020 και αυτό δίνεται σε δυο ισόποσες δόσεις: δηλαδή μια δόση των 1.000 ευρώ τον επόμενο μήνα – κατόπιν αιτήσεως του γονέα και μια δόση 1.000 ευρώ έξι μήνες ακριβώς μετά τη γέννηση του παιδιού.

Οι αιτήσεις

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ είτε μέσω της πλατφόρμας που θα λειτουργήσει στην διεύθυνση www.epidomagennisis.gr και σε όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ηλεκτρονικό σύστημα θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις και μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας.

Σημειώνεται ότι το επίδομα δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία εισοδήματος, απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου και δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη. 

 https://www.tromaktiko.gr/
Πηγή