Σύμφωνα με την ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) της ΓΣΕΕ το μέσο ετήσιο εισόδημα των οφειλετών το 2008, στις απαρχές της κρίσης και όταν οι συνέπειες δεν ήταν ακόμα ιδιαίτερα αισθητές, ήταν 28.418 ευρώ. Κατά το έτος 2017, παρατηρείται το χαμηλότερο μέσο ετήσιο εισόδημα, το οποίο αγγίζει μόλις τις 7.956 ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 20.462 ευρώ μέσα σε 10 έτη. (πηγή Καθημερινή)

Να σημειωθεί ότι το 2009 το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων ως προς τις τράπεζες δεν υπερέβαινε το 4%, σήμερα είναι γύρω στο 50%. Τα χρέη προς τα δημόσια ταμεία ήταν αμελητέα. Σήμερα τα χρέη στην εφορία είναι 105 δις. ευρώ, ενώ στα ασφαλιστικά ταμεία 35 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας, η μερική απασχόληση κυριάρχησε καθ’ όλο το έτος 2019 με το 55% των θέσεων εργασίας να αμείβονται κάτω από 300 ευρώ μηνιαίως.
-Τον μήνα Δεκέμβριο 2019 η μερική απασχόληση ήταν 58%
-24.938 περισσότερες απολύσεις τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Δεκέμβριο του 2018.


Οι κυβερνώντες, που εφάρμοσαν και θα εφαρμόζουν, αν δεν εξεγερθούμε, τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας μέχρι το 2060 και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέχρι το 2114, φτωχοποιώντας ακόμη περισσότερο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μας λένε ότι ο ελληνικός λαός τρελάθηκε ξαφνικά και αποφάσισε να γίνει μπαταχτσής, ότι δηλαδή, ενώ έχει να πληρώσει, δεν πληρώνει γιατί προτιμά να του κατάσχουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, να του πάρουν το σπίτι του, την επιχείρησή του, τα χωράφια του, να του κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό κ.λ.π.!



Διανύουμε σήμερα μία από τις πιο εφιαλτικές περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας. Η μεγάλη αντίφαση είναι ότι η σημερινή Ελλάδα είναι μία από τις πιο πλούσιες και πιο όμορφες χώρες του κόσμου, με υπέργειο, υπόγειο, θαλάσσιο και υποθαλάσσιο πλούτο. Με φυσικό περιβάλλον και κλίμα απαράμιλλο, με μέσα παραγωγής και ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις ικανές να εξασφαλίσουν όχι μόνο ευμάρεια αλλά και ευημερία σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Έχει δηλαδή τις αντικειμενικές και υποκειμενικές δυνατότητες να μην υπάρχει ούτε ένας στη χώρα φτωχός, ούτε ένας δυστυχισμένος, ούτε ένας καταπιεστής.

ΑΚΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ