Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει τον αναρχικό Β. Σταθόπουλο για ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Χολαργό. Στην πορεία τον ερευνών, κατά την οποία πραγματοποιούνται δεκάδες προσαγωγές και έρευνες σε σπίτια, η «αντιτρομοκρατική» βρίσκει οπλισμό σε σπίτι ενός άλλου ατόμου τον οποίον αποδίδει στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Ο Β. Σταθόπουλος, μαζί με το άλλο άτομο, κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς και μια σειρά άλλες κατηγορίες που εμπίπτουν στον «αντιτρομοκρατικό» νόμο. Ο σύντροφος Β. Σταθόπουλος αρνείται όλες τις κατηγορίες, τόσο για την ληστεία όσο και για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση και αποδίδει την δίωξή του στην στοχοποίησή του ως αναρχικού. Προφυλακίζεται στις φυλακές τις Λάρισας, όπου και παραμένει έγκλειστος μέχρι και σήμερα.

Κατά την ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ, τραυματίζεται ο αναρχικός Δ. Χατζηβασιλειάδης, ο οποίος και στην συνέχεια λαμβάνει πρώτες βοήθειες από τον Β. Σταθόπουλο. Ο σύντροφος, που παραμένει καταζητούμενος, αποδέχεται με κείμενό του την συμμετοχή στην ληστεία, καθώς και την φύλαξη του οπλισμού που βρέθηκε.

Στα πλαίσια της ίδιας έρευνας, συλλαμβάνεται και η αναρχική Μυρτώ Σ., η οποία κατηγορείται με πλημμελήματα για αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι της και αφήνεται ελεύθερη μέχρι την δίκη.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Συγκέντρωση Φυλακές Λάρισας, Κυρ. 15/12 στις 15:00

 https://athens.indymedia.org