Για να αγοράσουν ηλεκτρονικές συσκευές - Ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας παριστάνει τον ΙΜΠΝ ΣΑΟΥΝΤ με λεφτά του χρεοκοπημένου δημοσίου

Προκαλεί την κοινωνία ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας με τις δωρεές που κάνει σε… αναξιοπαθούντες βουλευτές και δημοσιογράφους.

Την ώρα που ο κόσμος χτυπημένος από τα εφιαλτικά μνημόνια δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους λογαριασμούς ρεύματος κάποιοι μεγαλόσχημοι σκορπάνε το δημόσιο χρήμα λες και πρόκειται για ιδιωτική τους περιουσία.

Είναι τουλάχιστον ακατανόητη η κίνηση του κ. Τασούλα να δωρίσει ενόψει εορτών 15.000 ευρώ στους βουλευτές και τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους της Βουλής για να αγοράσουν ηλεκτρονικές συσκευές.

Το ποσό θα το εισπράξουν παρουσιάζοντας ένα τιμολόγιο και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο δικαιολογείται μια παροχή έστω και σε είδος που θα στοιχίσει εξακόσιες χιλιάδες ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.

Όταν μάλιστα οι παροχές αυτές απευθύνονται σε προνομιούχους βουλευτές οι οποίοι εκτός από τον τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα μισθό που εισπράττουν κάθε μήνα, τα αναδρομικά, έχουν εξασφαλίσει μια σειρά άλλα προκλητικά προνόμια.

Το ελληνικό δημόσιο ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να τους εξασφαλίσει δωρεάν πολυτελή αυτοκίνητα, διαθέτουν πριβέ παιδικούς σταθμούς με έξοδα του δημοσίου για τα παιδιά τους, δικαιούνται ένα μεγάλο ποσό για να πληρώνουν το ενοίκιο του σπιτιού όσοι δεν διαμένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, έχουν εξασφαλίσει γκαράζ στη Βουλή, γραφεία και συνεργάτες οι οποίοι υποτίθεται τους βοηθούν στο νομοθετικό τους έργο.

Τώρα έρχεται ο κ. Τασούλας να προκαλέσει την κοινωνία, επαναφέροντας στο προσκήνιο το μεγάλο ζήτημα με τα αδικαιολόγητα προνόμια των εθνοπατέρων.

Το ελληνικό δημόσιο εκτός από τους βουλευτές χρηματοδοτεί και τα κόμματα αλλά και τα διάφορα ιδρύματα των κομμάτων στα οποία έχουν παρκάρει εκατοντάδες κομματόσκυλα και αμείβονται με αστρονομικά ποσά.

Δυστυχώς ο κ. Τασούλας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι πρόεδρος της Βουλής μιας χρεοκοπημένης χώρας.

Σε κατάσταση χρεοκοπίας η χώρα περιήλθε γιατί το πολιτικό σύστημα αδιαφορούσε για το δημόσιο χρήμα.

Για να εξυπηρετήσει το πελατειακό σύστημα έκανε παροχές με δάνεια με αποτέλεσμα να φτάσει ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή.

Μια χώρα που ζητιανεύει μονίμως στην Ευρώπη για να καλύψει τις ανάγκες των δανείων της οφείλει να είναι σοβαρή σε ζητήματα διαχείρισης του δημοσίου χρήματος.

Γιατί τα εφιαλτικά μνημόνια τα οποία προκάλεσε η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος οδήγησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση εκατομμυρίων Ελλήνων.

Αυτούς ακριβώς προκαλεί ο κ. Τασούλας με τα πανάκριβα δώρα στους βουλευτές και τους δημοσιογράφους.

Αποτελεί ντροπή για το πολιτικό σύστημα το γεγονός και μόνο ότι οι εθνοπατέρες δεν αντέδρασαν σε αυτό το ρουσφέτι.

Άλλωστε είναι συνηθισμένοι σε δωρεές αφού τα κόμματα δεν πληρώνουν ούτε τα δάνεια των εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν αρπάξει από τις τράπεζες.
 
https://www.kontranews.gr