Γνωρίζετε το πρόβλημα της υποστελέχωσης πολλών Νοσοκομείων της περιφέρειας ή Τμημάτων τους και σχεδόν όλων των Κέντρων Υγείας της χώρας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

H Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων κλείνει για 12 ημέρες κάθε μήνα. Αιτία η αποχώρηση 2 Επικουρικών Παιδιάτρων και οι καθυστερήσεις στην προκήρυξη και αποπεράτωση των κρίσεων για κάλυψη 2 θέσεων Επιμελητών Β στη Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΤ, καθώς και 2 θέσεων Παιδιάτρων στα Κέντρα Υγείας Πύλης και Φαρκαδόνας. Παρόμοια εκρηκτικά προβλήματα υπάρχουν, αυτό το χρονικό διάστημα σε πολλά Νοσοκομεία.

Στο Νοσοκομείο Τρικάλων χρειάζεται να καλυφθεί και η υποστελέχωση της Β’ Παθολογικής Κλινικής, της Ουρολογικής, της ΜΕΘ, της Οφθαλμολογικής, της Γυναικολογικής- Μαιευτικής Κλινικής και να λειτουργήσουν: η ΩΡΛ Κλινική και το Αυτοτελές Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε επιδιώξει την στήριξη του υποστελεχωμένου ΕΣΥ με τη πρόσληψη 2.300 μόνιμων γιατρών ΕΣΥ και 3.300 επικουρικών γιατρών 2ετούς και 3ετούς θητείας. Πέραν τούτων: προκήρυξε 528 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για τη κάλυψη Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, 454 θέσεις για τα Κέντρα Υγείας, ενέκρινε ΠΥΣ για τη προκήρυξη 945 θέσεων γιατρών ΕΣΥ το 2019 και σχεδίασε άλλες 3.000 νέες θέσεις γιατρών ΕΣΥ τα έτη 2020, 2021, 2022.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός


Θα επιταχύνει τη διαδικασία των κρίσεων στις προκηρύξεις θέσεων για τα Αυτοτελή ΤΕΠ και τα Κέντρα Υγείας που είχε κάνει το Υπουργείο Υγείας της προηγούμενης Κυβέρνησης και θα υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για 945 θέσεις γιατρών ΕΣΥ στα Νοσοκομεία το 2019 και για άλλες 3.000 νέες θέσεις στο ΕΣΥ τα έτη 2020, 2021, 2022;


Θα ρυθμίσει το θέμα των Επικουρικών Γιατρών που αμείβονται από προγράμματα ΕΣΠΑ και από έσοδα των Νοσοκομείων και των γιατρών ΕΣΥ στα ΤΕΠ που έχουν ολοκληρωθεί και δεν προχωρεί ο διορισμός τους;




Ο ερωτών Βουλευτής




Παπαδόπουλος Αθανάσιος