Έντονη είναι η μεταβολή που παρουσιάζει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης, κάνοντάς μας να καταλάβουμε πως όχι μόνο τυπικά αλλά και ουσιαστικά έχουμε ήδη καλωσορίσει το φθινόπωρο. Ισχυρές βροχές - καταιγίδες και άνεμοι προερχόμενοι από την Ιταλία πλήττουν τα δυτικά της χώρας, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. 
Χάρτης πρόγνωσης καιρού: Πέμπτη, 12.00
Χάρτης πρόγνωσης καιρού: Πέμπτη, 12.00
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενούς βροχής αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείχνει από 20 έως 27 βαθμούς.
Χάρτης πρόγνωσης καιρού: Πέμπτη, 21.00
Χάρτης πρόγνωσης καιρού: Πέμπτη, 21.00
Παρόμοιο θα είναι και το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, όπου οι πιθανότητες εκδήλωσης βροχής θα είναι αυξημένες το βράδυ. 
Ανεμολόγιο (ροές ανέμων) Πέμπτη 12.00
Ανεμολόγιο (ροές ανέμων) Πέμπτη 12.00
Οι βροχές και οι καταιγίδες θα υποχωρήσουν σταδιακά και ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το πρωί του Σαββάτου. 
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:
Σήμερα, Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι και μετά στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία.
Την Παρασκευή, τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Πελοπόννησο και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις προμεσημβρινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.
Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Πέμπτη:
Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε την Πέμπτη (3/10). Αρχικά τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται στα δυτικά και λίγες καταιγίδες στο Ιόνιο. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκταθούν στη δυτική Μακεδονία. Μέχρι το βράδυ θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 6 έως 25 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 10 έως 28, στην κεντρική Ελλάδα από 10 έως 31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 25, στη δυτική και νότια Ελλάδα από 17 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 28 και 30 με 31 βαθμούς αντίστοιχα.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε δυτικούς και τοπικά στα βορειοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά στα δυτικά πελάγη σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενούς βροχής αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 27 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα βρέξει. Τις νυκτερινές ώρες προς Παρασκευή θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
https://www.zougla.gr/