Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι σημερινές δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου
ο οποίος σε συνέντευξή του στον Real Fm μίλησε περί πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και άρα την επαναφορά των μνημονίων, που φαίνεται να είναι και το σχέδιο της ΝΔ.

Η κυβέρνηση ζητάει μια άμεση απάντηση για τις δηλώσεις του κ. Παπαδημητρίου από την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ θέλει εθελοντική επιστροφή σε κλουβί επιτροπείας με νέα μέτρα λιτότητας

Τις δηλώσεις του κ. Παπαδημητρίου σχολίασε η η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου ζητώντας μια καθαρή δήλωση από την πλευρά της ΝΔ.

«Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε μια πολύ καθαρή δήλωση, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Είπε ξεκάθαρα ότι οι ίδιοι θα σχεδιάσουν, εάν έρθουν στη διακυβέρνηση, την πιστοληπτική γραμμή στήριξης», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Αχτσιόγλου και πρόσθεσε πως αυτή σημαίνει «εθελοντική επιστροφή σε ένα κλουβί επιτροπείας».

«Η πιστοληπτική γραμμή στήριξης είναι κάτι αρκετά συγκεκριμένο και δεν είναι κάτι που φτιάχνεται αναλόγως πως το επιθυμεί ο καθένας. Στην πραγματικότητα σημαίνει νέες αιρεσιμότητες, άρα και νέα μέτρα, νέα προαπαιτούμενα και ενδεχομένως νέες πολιτικές λιτότητας, νέα επιτροπεία, νέα παρακολούθηση. Πρακτικά μιλάμε για μια τοποθέτηση από την πλευρά της ΝΔ για μια εθελοντική επιστροφή σε ένα κλουβί επιτροπείας», εκτίμησε η κ. Αχτσιόγλου.

Παππάς: Η ΝΔ ζητά πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή, επιστροφή σε απροκάλυπτα μνημόνια

Σκληρή κριτική στη ΝΔ άσκησε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθήνας, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι στελέχη της ΝΔ, με δηλώσεις τους, τάσσονται υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, δηλαδή την επιστροφή στα μνημόνια.

Μιλώντας στον ρ/σ «Flash 99,4», ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι εκπρόσωποι της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής της, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, λένε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή, «σε καλυμμένα ή απροκάλυπτα μνημόνια» και πρόσθεσε ότι «η μόνη ψήφος που μπορεί να ανασχέσει την πιθανότητα να κάνουμε ένα μεγάλο πισωγύρισμα και να γυρίσουμε στις πολιτικές ή ακόμα και στο ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, ελέω εκλογικού νόμου».

Πολάκης: «Πόσο πιο καθαρά να το πουν;»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως «αυτό είναι το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για την ελληνική οικονομία» και προσθέτει «τα 35 δισ. θέλουν να δώσουν στις τράπεζες να τα φάνε σε ντιλς!! Ταυτόχρονα πιστοληπτική γραμμή και νέο μνημόνιο!!».





Τσακαλώτος: Τέτοια σταθερότητα απόψεων από τη ΝΔ έχουμε να δούμε από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορεί τη ΝΔ πως δεν γνωρίζει ότι η πιστοληπτική γραμμή συνεπάγεται νέο μνημόνιο, όπως και «ότι τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, δεν έχουμε ιδέα εάν έχει καταλάβει η ΝΔ ούτε ποια είναι η χρησιμότητα του "μαξιλαριού ασφαλείας", ούτε τι είναι, πώς χρησιμοποιείται και τι όρους περιλαμβάνει μια προληπτική πιστωτική γραμμή»

Καταλήγει δε, πως «τέτοια σταθερότητα απόψεων και αποφασιστικότητα από τη ΝΔ έχουμε να δούμε από την εποχή του Πόντιου Πιλάτου».

Δραγασάκης: Εθνική γραμμή άμυνας το μαξιλάρι

Εθνική γραμμή άμυνας για το μέλλον χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης το απόθεμα ρευστότητας, ζητώντας να κατοχυρωθεί θεσμικά.

«Το απόθεμα ρευστότητας, το «μαξιλάρι ασφαλείας», δημιουργήθηκε από την κυβέρνησή μας για τη θωράκιση της χώρας έναντι εξωτερικών κινδύνων και την αποφυγή νέων Μνημονίων και πιστοληπτικής γραμμής. Αυτός ο στόχος όχι μόνο δεν πρέπει ν' αλλοιωθεί, αλλά και να κατοχυρωθεί θεσμικά, καθώς αποτελεί μια εθνική γραμμή άμυνας για το μέλλον» αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης με μήνυμά του στα social media, μετά τις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου.
https://www.documentonews.gr/