Μία άγνωστη επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που εστάλη το 2008 στους ηγέτες του ΝΑΤΟ έφερε στη δημοσιότητα το βιβλίο «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι..» του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου , αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα '"Δημοκρατία''.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιστολή αυτή στάλθηκε λίγο πριν από την ιστορική σύνοδο του 2008 στο Βουκουρέστι και ο Κ. Καραμανλής , απευθυνόμενος στους ηγέτες των κρατών- μελών του ΝΑΤΟ, τονίζει ότι «η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό θέμα με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ σχετικά με το όνομά της, παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις υπό την Αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, τα τελευταία δεκατρία χρόνια παραμένει ανεπίλυτο», καθώς επίσης ότι η επιμονή στο όνομα ''Μακεδονία'' από την πλευρά των Σκοπίων «επιδιώκει να ακολουθήσει αλυτρωτικές πολιτικές, μετά βίας αποκρυπτόμενες, στα νότια Βαλκάνια, με προφανή αρνητικά αποτελέσματα για την ασφάλεια και τη σταθερότητά τους».

Αναφερόμενος στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ παράλληλα με την ένταξη Αλβανίας και Κροατίας, ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει ότι «οι ελπίδες για να διορθώσουμε την κατάσταση και να καταλήξουμε σε μία συναινετική πρόσκληση στα τρία έθνη φαίνονται πραγματικά περιορισμένες».





http://www.enikos.gr/

Πηγή Πληροφοριών: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πηγή ΦΩΤΟ: Νίκος Στέφος