Ο περιβόητος Βασίλης Παλαιοκώστας φέρεται να έβγαλε βιβλίο - αυτοβιογραφία, που κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία από τις «Εκδόσεις των Συναδέλφων» με τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή. Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου»

Διαβάζοντας ο αναγνώστης το βιβλίο του «Ρομπέν των Φτωχών» Βασίλη Παλαιοκώστα, κατανοεί πολλά πράγματα για την «περιπετειώδη» ζωή του. 

Οι ληστείες τραπεζών, η κινηματογραφική απόδραση με το ελικόπτερο απο τις φυλακές Κορυδαλού, η απαγωγή του μεγαλοβιομηχάνου Μυλωνά, και άλλα ποινικά αδικήματα, εξιστορεί μέσα στο βιβλίο ο νούμερο 1 καταζητούμενος στην Ελλάδα.  

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει πολύ καλή φήμη έξω στον κόσμο, όσους να ρωτήσεις τι γνώμη έχεις για τον Παλαιοκώστα, θα σου πουν «δεν έχει σκοτώσει κανέναν». 

Ο Έλληνας «φαντομάς» αναφέρει στο βιβλίο, πως του φόρτωσαν και άλλες ληστείες, αλλά ο ίδιος τις αρνείται κατηγορηματικά, ενώ επιμένει ότι έκανε μόνο ληστείες τραπεζών.

Πάντως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον,  αν θα μπορούσε ο Βασίλης Παλαιοκώστας να έδινε μια τηλεοπτική συνέντευξη, που να εξιστορεί την ζωή του και τα γεγονότα.