Post Top Ad

6 Φεβ 2019

Πως κλαδεύουμε αμπέλι ή κληματαριά στα Τρίκαλα. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που αρχίζουν τα κλαδέματα των κληματαριών και των αμπελιών. 
Στα Τρίκαλα, και απο την 1 Φεβρουαρίου που είχε τις αλκυονίδες ημέρες, πολλοί συμπολίτες κλάδεψαν τις κληματαριές των σπιτιών και τα αμπέλια τους. 
Πρόκειται στην ουσία για το χειμερινό κλάδεμα καρποφορίας της κληματαριάς και του αμπελιού.
Κλαδεύουμε την βέργα, αφήνοντας πάντα δύο μάτια για την κληματαριά (μοσχάτο σταφύλι), και για το αμπέλι, είναι λίγο πολύπλοκο, καθώς, κλαδεύουμε αναλόγως τι ποικιλία σταφυλιού που έχουμε για να βγάλουμε κρασί. 
Για καλή γεύση - ποιότητα κρασιού στο αμπέλι, κλαδεύουμε πρώτα την κληματίδα με την ονομασία «καβαλάρη», και στη συνέχεια την διπλανή κληματίδα αφήνοντας πέντε μάτια.  
Ποτέ δεν κλαδεύουμε όταν βρέχει, ή όταν την επομένη ημέρα πρόκειται να βρέξει. 
Η κοπή της κληματίδας γίνεται αντίθετα απο το μάτι. (Βλέπετε φώτο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....