Την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών προσπάθησε να υπερασπιστεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με μια δήλωση που προκάλεσε συζητήσεις.

«Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι», δήλωσε στον Real FM και πρόσθεσε πως οι Σκοπιανοί έχουν την γλώσσα τους, το πώς την διαμόρφωσαν θα το βρουν οι ιστορικοί.

Ο κ. Βούτσης εκτίμησε πως όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα περάσει.

«Οι εντάσεις που δημιουργούνται, που από πλευράς ποσότητας είναι όλο και μικρότερες, διότι πιστεύω ότι κάποια πράγματα εξηγούνται και φωτίζονται πλευρές αυτής της συμφωνίας πολύ θετικές για το μέλλον της χώρας μας στην περιοχή, μπορούν να συρρικνωθούν πάρα πολύ μέχρι να φτάσουμε στην ψήφιση στη Βουλή», ανέφερε.

«Δημοψήφισμα γίνεται, όταν έχει κάτι να δώσει η χώρα... Η χώρα ως προς αυτή τη συμφωνία παίρνει, παίρνει αποσαφήνιση ότι θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Μακεδονία και δεν υπάρχει κανένας λόγος από την πλευρά μας, που έχουμε την ελληνική κεντρική, δυτική και ανατολική Μακεδονία, να θέτουμε τέτοια ζητήματα», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Βούτσης.

http://www.iefimerida.gr/