Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενημερώνει όλους τους χοιροτρόφους και κατόχους χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων εντατικής, και ημιεντατικής εκτροφής καθώς και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων ελευθέρας βοσκής, ότι την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30 μμ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για θέματα νοσημάτων των χοίρων (Α.Π.Χ.), στην αίθουσα συσκέψεων του νέου κτιρίου της Περιφέρειας (Καλλισθένους 27 & Θεοφράστου, ισόγειο).

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι όλοι οι χοιροτρόφοι της ΠΕ Λάρισας, θα πρέπει:
1) Να προσέλθουν άμεσα στις κατά τόπους αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές (Αγροτικά Κτηνιατρεία και Διεύθυνση Κτηνιατρικής) για την πλήρη απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου.

2) Να επικαιροποιήσουν άμεσα το μητρώο εκμετάλλευσής τους καθώς και το φαρμακευτικό τους μητρώο.

3) Να τοποθετήσουν άμεσα ενώτια σε όσα από τα ζώα τους δεν φέρουν την νόμιμη και υποχρεωτική σήμανση (ενώτια χοιρομητέρων και κάπρων, τατουάζ ή σήμανση με ενώτια των παχυνόμενων χοίρων).

Τονίζεται ότι τα παραπάνω μέτρα είναι υποχρεωτικά, αποτελούν παράγοντα ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των νοσημάτων και των προβλημάτων ευζωίας των χοίρων, ενώ η μη εφαρμογή τους επιφέρει κυρώσεις σύμφωνα με το Ν. 4235/2014.