Οι διακοπές ρεύματος είναι γενικευμένες μετά από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στον υποσταθμό της Παλλήνης...
- Από τον ΑΔΜΗΕ υποστηρίζουν ότι η ηλεκτροδότηση θα αποκατασταθεί μετά τις 4 το απόγευμα!
- Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι
- Εκτός λειτουργίας και η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό
- Δείτε όλες τις περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αλλά και εικόνα από τους δρόμους

Σε λίγο συμπληρώνονται δυο ώρες από την στιγμή που πολλές περιοχές της Αττικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Όπως αναφέρουν αναγνώστες του newsit.gr έχουν μείνει χωρίς ρεύμα σχεδόν όλες οι περιοχές της Αττικής με φανάρια να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, συναγερμούς να χτυπάνε, ενώ ανάστατοι είναι καταστηματάρχες αφού πολλοί έχουν ευπαθή προϊόντα. Το πρόβλημα προκλήθηκε από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Παλλήνη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Πηγές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι για να αποκατασταθεί η βλάβη χρειάζεται ακόμα μια ώρα, δηλαδή μετά τις 16.00 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το πρόβλημα πιθανότατα να προκλήθηκε όταν επιχειρήθηκε να τροφοδοτηθούν με ρεύμα πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι.

Το ρεύμα έχει κοπεί σύμφωνα με μαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, στην Αγία Παρασκευή, στην Πεντέλη, στο Πικέρμι, στα Γλυκά Νερά, στο Ηράκλειο, στην Καισαριανή, στο Γέρακα, στου Γκύζη, στο Νέο Κόσμο, στη Δάφνη, σε Πόρτο Ράφτη, στην Ηλιούπολη, στον Καρέα, στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, σε Αλιμο, Αργυρούπολη, Παπάγου, Νέο Φάληρο, Μελίσσια, Βύρωνα, Παλλήνη, Ιλίσια, Νέα Ελβετία, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Κηφισιά, Παγκράτι και Άγιο Δημήτριο.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση της γραμμής 2 Ανθούπολη-Ελληνικό. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμά Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιούπολη έως Ελληνικό.

Στους δρόμους επικρατεί χάος αφού δεν λειτουργούν σχεδόν πουθενά τα φανάρια. Πάνω από 100 κλήσεις στην πυροσβεστική για εγκλωβισμένους σε ασανσέρ.

Δείτε την εικόνα από Αγίου Κωνσταντίνου και Μενάνδρου στην Ομόνοια

https://tro-ma-ktiko.blogspot.com/