Νέο ψευδές κείμενο διαδίδεται με μεγάλη ταχύτητα στο Facebook, σύμφωνα με το οποίο καλούνται οι φίλοι όποιου το δημοσιεύσει να σχολιάσουν για να …”παρακάμψουν το σύστημα”. Πρόκειται φυσικά για ψευδείς ισχυρισμούς τους οποίους οι χρήστες δεν πρέπει να αναπαράγουν διότι παρασύρουν και άλλα μέλη του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να τις υιοθετήσουν. Δεν αποτελεί φυσικά απειλή, απλώς είναι …ψέμματα.

Το κείμενο είναι συνήθως το παρακάτω:

«Νέο στο FACEBOOK:

Το Τμήμα Ειδήσεων του Facebook μας κάνει να βλέπουμε μόνο τις αναρτήσεις μερικών ανθρώπων, πάντα τους ίδιους και μόνο τις δικές τους αναρτήσεις και σχόλια, διότι έχει θέσει σε εφαρμογή ένα νέο σχετικό αλγόριθμο.

Επειδή θα ήθελα να επικοινωνώ με όλους τους φίλους μου, θέλω να σας ζητήσω μια χάρη. Όταν διαβάσετε αυτό το μήνυμα, αφήστε ένα σύντομο σχόλιο ή ένα “γεια”, ένα αυτοκόλλητο, ένα σημείο ή ότι άλλο θέλετε…

Με αυτόν τον τρόπο θα εμφανιστείτε στο τμήμα ειδήσεων μου.

Δεν πρέπει το Facebook να επιλέγει από ποιούς φίλους μου θα ενημερώνομαι και ποιούς όχι.

Αντιγράψετε και επικολλήσετε στον τοίχο σας αυτή την πληροφορία για να συμβεί το ίδιο και σε σας και να έχετε περισσότερη αλληλεπίδραση με όλες τις επαφές σας,παρακάμπτοντας το νέο σύστημα του Facebook!»
http://www.epirusnews.eu/hoax-alert-neo-pseydes-keimeno-sto-facebook-den-ischyoyn-oi-ischyrismoi/