Το δεύτερο βήμα για την Κοινότητα κινητικότητας στα Τρίκαλα, γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018. Μετά την ίδρυση της Κοινότητας, πριν λίγες ημέρες στο Μουσείο Τσιτσάνη, ακολουθεί η δημόσια συζήτηση και η προβολή των ιδεών των πολιτών, στις 19:00 στον μύλο Ματσόπουλου. Κάθε πολίτης μπορεί να σχεδιάσει την πόλη, δίνοντας ιδέες για την κινητικότητα, ως μέλος, πλέον, της κοινότητας.
Η e-trikala AE σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων προσκαλούν τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές να συν-δημιουργήσουν βιώσιμες λύσεις για τη βελτίωση της κινητικότητας γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης.
Στο Cities-4-People: Towards People Oriented Transport and Mobility φέρνουν κοντά διαφορετικές ομάδες ανθρώπων σε 5 περιοχές της Ευρώπης, για να συν-δημιουργήσουν βιώσιμες λύσεις για τις τοπικές προκλήσεις αστικής κινητικότητας, με στόχο να υλοποιήσουν και να προωθήσουν τις καλύτερες από αυτές.

Το έργο εκτείνεται σε Οξφόρδη, Αμβούργο, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη και Τρίκαλα, όπου δημιουργούνται «Κοινότητες Κινητικότητας» που περιλαμβάνουν πολίτες, εκπροσώπους τοπικών αρχών, παρόχους μεταφορών, ειδικούς καινοτομίας και άλλους stakeholders. Με ένα σύνολο υποστηρικτικών υπηρεσιών και εργαλείων, το έργο ενισχύει τις κοινότητες να συμβάλλουν στη δημιουργία καινοτομίας στην κινητικότητα με προσανατολισμό στον πολίτη (People-Oriented Transport and Mobility – POTM).

Από το γραφείο Τύπου