Με τις σταθερές θέσεις της αναφορικά με την προσφυγική κρίση και την παροχή ασύλου προσέρχεται η Ελλάδα στην άτυπη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, που θα γίνει σήμερα στις Βρυξέλλες, ενόψει της ευρύτερης συζήτησης για τα θέματα αυτά, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 28 και 29 Ιουνίου.

Στη συνάντηση αυτή, που είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 4 το απόγευμα, η Ελλάδα προσέρχεται διατυπώνοντας τις πάγιες θέσεις της, με έμφαση στην ανάγκη αναθεώρησης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την παροχή ασύλου και με δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και για αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευρωπαϊκές και όχι μονομερείς πρωτοβουλίες, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης προσφύγων και μεταναστών.

Η άτυπη συνάντηση, την οποία συγκαλεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα γίνει στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν στις 4 το απόγευμα και να ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ.

https://www.newsbeast.gr/