Το διαρκές δίχτυ προστασίας του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τη «Συνεισρμός αμκε» και τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας παραμένει σταθερό. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνεισφέρω», οι δομές συνεχίζουν να προσφέρουν τρόφιμα, φαγητό, φιλοξενία και φάρμακα σε συμπολίτες που αντιμετωπίζουν και βιώνουν πτυχές της κρίσης. Τα αποτελέσματα της δράσης των 4 Δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Εστιατόριο και κέντρο ημερήσιας Φροντίδας) δείχνουν τη συνοχή και τις προσπάθειες όλων, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτών, δομών του κράτους και επιχειρήσεων, να διατηρήσουν αυτό το δίχτυ προστασίας. Τα αποτελέσματα για το πρώτο 4μηνο του 2018 είναι τα ακόλουθα:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ


Σύνολο οικογενειών που εξυπηρετήθηκαν 194
Σύνολο ατόμων που εξυπηρετήθηκαν 484
Συνολική αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν 23.562 €


Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού κ.λπ., σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Για να χορηγήσετε προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-26880, προκειμένου να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Στη Συνοικία του Αγ. Οικουμενίου.

Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ.

Τηλ. 24310 26880



ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ


Δημότες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση 21
Δημότες που εξυπηρετούνται περιστασιακά 7


Το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ του Δήμου Τρικκαίων απευθύνεται σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που κατοικούν σε ακατάλληλα σπίτια, ή σε σπίτια που δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες (ηλεκτρ. ρεύμα, νερό), ή σε σπίτια χωρίς επαρκείς χώρους κλπ.

Παρέχει καθημερινά υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και ψυχαγωγία.

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ.

Τηλ. 24310-25402


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ


Οικογένειες που εξυπηρετήθηκαν 80
Αριθμός ολοκληρωμένων γευμάτων που διατέθηκαν 15.240
Αξία των γευμάτων που διατέθηκαν (κατ’ εκτίμηση) 76.200 €




Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ του Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν γεύματα και εξασφαλίζει την καθημερινή σίτιση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών και των οικογενειών τους.



Για να χορηγήσετε μερίδες φαγητού στο Κοινωνικό Εστιατόριο, παρακαλείσθε να τηλεφωνείτε στο 24310-25400, προκειμένου να τις παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Εστιατορίου.



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ.

Τηλ. 24310 25400


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ


Δημότες που εξυπηρετούνται με φάρμακα τακτικά (σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση) 150
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν με φάρμακα περιστασιακά 80
Αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν 13.500 €

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων χορηγεί σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Για να χορηγήσετε φάρμακα και άλλα υλικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-25600 για να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Φαρμακείου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο. Λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Τηλ. 24310 25600

Από το γραφείο Τύπου