Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 το πρωί εξεδήμησε προς Κύριον, μετά από ολιγόμηνη ασθένεια, ο σεβαστός Ιερέας Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Αργυρίου, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Προδρόμου, σε ηλικία 70 ετών.

Ο μακαριστός π. Νικόλαος καταγόταν από το Γοργογύρι Τρικάλων. Χειροτονήθηκε διάκονος την 5η Ιανουαρίου 1986 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγάλου Κεφαλοβρύσου και Ιερέας την 12η Ιανουαρίου 1986 στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Γοργογυρίου από τον τότε Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο. Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 1986 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κρανέας Καλαμπάκας, μέχρι 31 Μαΐου 2003 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πατουλιάς Τρικάλων και από 1 Ιουνίου 2003 μέχρι την κοίμησή του στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Προδρόμου.

Ήταν απόφοιτος του Μέσου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Καρδίτσης.

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους ενορίτες του, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε. Με την πρεσβυτέρα του ευτύχισε να δει δύο παιδιά και πολλά εγγόνια.

Με κόπο και προσωπική εργασία είδε να προχωρά η εκ βάθρων σχεδόν αναστήλωση της παλαιάς Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου το Προδρόμου στο ομώνυμο χωριό των Τρικάλων. Μια Ιερά Μονή, που αν και δεν έχει αδελφότητα, με το έργο του μακαριστού π. Νικολάου αποτελεί τόπο προσευχής όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής μας, αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στις 11:30 το πρωί από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου το Προδρόμου στο ομώνυμο χωριό των Τρικάλων.

Η σορός θα μεταφερθεί για Προσκύνημα στον Ιερό Ναό το πρωί και ώρα 8:00. Εκεί θα τελεσθεί η ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από ώρα 8 έως 10:30.

Αιωνία η μνήμη!
http://imtks.gr/