Σε ένα γραφείο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή Κarakoy, συναντηθήκαμε το μέλος των Αkincilar...
της ομάδας χάκερ που επιτέθηκε στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και σε άλλες ιστοσελίδες κρατικών οργανώσεων . Στην πραγματικότητα όλη η επικοινωνία μας για να κανονιστεί η συνάντηση έγινε με κάποια e-mail καθώς ήθελαν να μιλήσουν , όπως είπαν, για να εξηγήσουν τις θέσεις τους.

Γράφει ο Μανώλης Κωστίδης
Ο Βουρλ , περίπου 35 ετών είναι από τα πιο έμπειρα μέλη της ομάδας όπως λέει και εργάζεται στην πραγματικότητα σε εταιρεία λογισμικού. Mαζί με άλλους φίλους του μας αναφέρει πως στόχος του είναι να προστατέψει την Τουρκία και να διατηρήσει την εθνική υπερηφάνεια της χώρας , όπως μας λέει.

Eξηγήστε μου ποιοι είστε εσείς. Διότι συζητηθήκατε πολύ στην Ελλάδα. Τελευταία επιτιμηθήκατε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αν θυμάμαι καλά . Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

Θέλω να σας πω για την ομάδα μας. Είμαστε οι cyber warrior Akincilar. Eίμαστε η μόνη αμυντική ομάδα του κυβερνοχώρου. Στη χώρα μας εργαζόμαστε εναντίον των δυνάμεων που απειλούν την εθνική μας ενότητα και πραγματοποιούμε τις επιθέσεις μας. Στόχος μας είναι επίσης να εκπαιδεύσουμε αρκετούς νέους που να αγαπάνε τη θρησκεία, την πατρίδα και να την προστατεύουν με τον τρόπο αυτό.

Tι σας έκανε η Ελλάδα; Γιατί επιτεθήκατε; Τελευταία που κάνατε επίθεση; Ποιους στοχεύετε;

Πριν από μια εβδομάδα είχαμε ανακοινώσει πως στόχος μας είναι όλοι οι κρατικοί οργανισμοί. Και ο λόγος είναι που τα 8 μέλη του FETO που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος , δικάστηκαν με άδικο τρόπο στην Ελλάδα και πάρθηκαν άδικες αποφάσεις. Αυτός είναι ο βασικός λόγος της επίθεσης μας στις κρατικές ιστοσελίδες.

Πόσα άτομα είστε;

Tο γκρούπ μας αποτελείται από χιλιάδες άτομα. Με την ονομασία cyber warrior. Όμως η ομάδα hack είναι η Akincilar. Aυτοί είμαστε περίπου 15 άτομα.

Mπορούμε να τους αποκαλέσουμε ως ο εγκέφαλος των cyber warrior.

Θα συνεχίσετε; Aυτές οι επιθέσεις θα συνεχιστούν;

Θα συνεχίσουμε ανάλογα τις αποφάσεις που θα πάρουν στην Ελλάδα για την FETO.

Aν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή τη γραμμή της κι εμείς θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας σε όλες τις κρατικές ιστοσελίδες.

Eίναι εύκολο κανείς να μπει μέσα;

Yπάρχουν πολλές μεθοδοι.

Ηταν δύσκολο;

Όχι ιδιαίτερα . Εξαρτάται από τις γνώσεις σας στους υπολογιστές από τον τρόπο λειτουργούν οι ιστοσελίδες και να ξέρεις τον τρόπο που λειτουργούν στην πίσω πλευρά. Δεν δυσκολευόμαστε να κάνουμε επιθέσεις, καθώς έχουμε την εμπειρία. Έχουμε επιτεθεί στο παρελθόν σε χώρες που έχουν ενοχλήσει την χώρα μας και έχουν απειλήσει την εθνική μας ενότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ: