Στα 125 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό για τη φιλανθρωπική διακονία της Εκκλησίας το 2017, όπως προκύπτει από τον απολογισμό δαπανών.
Το δαπανηθέν ποσό καλύπτει όλες τις ποιμαντικές δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επ' αυτού, θα εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο «Προς τον Λαό» προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς οι πάντες για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητές της.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στην τρίτη Συνεδρία της για τον μήνα Μάιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
- Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Ενημερώθηκε από τη Συνοδική Επιτροπή επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας περί του Απολογισμού των Δαπανών για την Φιλανθρωπική Διακονία, υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το δαπανηθέν ποσό ανέρχεται σε 124.329.117,09 ευρώ και καλύπτει όλες τις ποιμαντικές δράσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά το έτος 2017. Επίσης, αποφασίσθηκε η έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου «Προς τον Λαό» προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς οι πάντες για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
- Η Δ.Ι.Σ. όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Σύναξη Μοναχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 23η Ιουνίου 2018 στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «ΚΔ' ΠΑΥΛΕΙΑ», με θέμα, «Μοναχισμός και Ιεραποστολή».
- Κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Φλωρίνης κ. Ιωάννου Βοσκοπούλου και άλλων τοπικών θεσμικών φορέων, η Δ.Ι.Σ. όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει 50 ετών ιερωσύνης και πνευματικής προσφοράς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
- Ενέκρινε την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων για τη διεξαγωγή της Λ' Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας στην Λεπτοκαρυά της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, από 22 έως 24 Οκτωβρίου 2018, με θέμα: «Αιρετικές θεωρήσεις περί Μυστηρίων».
Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.iefimerida.gr