Για πρώτη φορά εορτάσθηκε φέτος, το απόγευμα της Τετάρτης ημέρας της Διακαινησίμου 11 Απριλίου 2018, μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων η κατά θαυμαστό τρόπον εύρεση της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών από την κωμόπολη της Πύλης και των γύρω περιοχών προσήλθαν με κατάνυξη για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης και Πορταϊτίσσης, στης οποία τη μορφή διαγράφεται μια πλούσια δέσμη ευγενών και δυνατών αισθημάτων ενώ η αυστηρή έκφραση του Ιερού Προσώπου Της, τονισμένη από την επιβλητική και καθηλωτική ματιά Της, προξενεί το δέος.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και συγχοροστάτησε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσόστομος ο οποίος και ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη για την χαρά και την τιμή της παρουσίας του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταϊτίσσης σε οδούς της κωμοπόλεως.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας και άλλων Συλλόγων με πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας.














































http://imtks.gr/