Μετά και την αποκάλυψη του σκανδάλου Cambridge Analytica και την παράνομη απόκτηση προσωπικών πληροφοριών εκατομμύρια χρηστών, δεν είναι καθόλου παράλογο να ανησυχείτε αν το Facebook σας κατασκοπεύει.

Τώρα, υπάρχει τρόπος για να δείτε και τι ακριβώς έχει μάθει για εσάς.

Να πώς θα δείτε τι ξέρει το Facebook για εσάς

Το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη κρατά αρχείο για κάθε αλληλεπίδραση που είχατε ποτέ, από τότε που γραφτήκατε μέχρι σήμερα: Έχει αποθηκευμένη κάθε φορά που έχετε συνδεθεί, όλες τις διαφημίσεις που έχετε κλικάρει, όλες τις αναρτήσεις που έχετε κάνει, τα events στα οποία έχετε προσκληθεί (και αν πήγατε ή όχι), τη λίστα με τα άτομα που ακολουθείτε, τους φίλους σας, το πού γεννηθήκατε και (αν δεν τρομάξατε ακόμα αρκετά) κάθε μήνυμα που έχετε στείλει ή λάβει.

Όπως φάνηκε από το σκάνδαλο Cambridge Analytica, που συζητιέται έντονα τις τελευταίες μέρες, όλες αυτές οι πληροφορίες για το άτομό σας είναι διαθέσιμες σε τρίτους (επιχειρήσεις, οργανισμούς, εταιρείες κλπ) που αποκτούν πρόσβαση μέσω του Facebook στα δεδομένα σας.

Να πώς θα δείτε αναλυτικά όλα όσα ξέρει το Facebook για εσάς:

Πηγαίνετε στη διεύθυνση facebook.com/settingsΠατήστε το «Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook»Στη συνέχεια πατήστε «Λήψη αρχείου»Για ευνόητους λόγους θα σας ζητηθεί ο κωδικός σας για να συνεχίσετε τη διαδικασία

Θα πάρει αρκετή ώρα και το Facebook θα σας ενημερώσει με e-mail όταν το αρχείο είναι έτοιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή συμπιεσμένου φακέλου.

Υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό το αρχείο, γιατί περιλαμβάνει πράγματα που πιθανότατα δεν θέλετε να τα δει ανθρώπου μάτι.

Πηγή: in2life.gr
http://www.newsnowgr.com/article/1122836/ti-xerei-to-Facebook-gia-esas-enas-aplos-tropos-gia-na-to-deite.html