Η τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνα δρόμου της Ελλάδας, ξεκινά. Ο 11ος ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα – Τρίκαλα, στις 11 Μαρτίου 2018 με αφετηρία την Καλαμπάκα τερματίζει στα Τρίκαλα, την πόλη των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών στίβου, των Παπανικολάου και Σακοράφα.
Με απανωτά ρεκόρ, ανοιξιάτικη διάθεση, έντονη συμμετοχή της κοινωνίας, προβολή του αγώνα ενάντια στο κάπνισμα, προσφορά των εθελοντών, ο ημιμαραθώνιος προς τιμή του Θανάση Σταμόπουλου, εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, είναι πλέον ένα πανελλήνιο γεγονός.
Μετά τους αγώνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η διοργάνωση αυτή καθίσταται ως η πρώτη επαρχιακή και συγκεντρώνει μοναδικά στοιχεία ευκολίας, βατότητας, ταχύτητας και κοινωνικής συμμετοχής. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης 8 Μαρτίου 2018, από το Μουσείο Τσιτσάνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων κ. Β. Διβάνης, «η απήχηση είναι πολύ μεγάλη σε αθλητές και στους συμμετέχοντες γενικότερα». Τόνισε τη σημασία της προσφοράς των συνδιοργανωτών, δηλαδή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμου Τρικκαίων και Καλαμπάκας και του επιμελητηρίου Τρικάλων. Ευχαρίστησε τους μεγάλους χορηγούς: τη γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, την εταιρεία αθλητικών ειδών Asics και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Επίσης, τη ΣΜΥ για την παροχή υλικού, τον Δήμο Τρικκαίων επιπροσθέτως για την προσφορά απινιδωτών σε κάθε σταθμό με εξειδικευμένο προσωπικό, το ΕΚΑΒ, τη ΣΜΥ, για την παροχή πρόσθετου ασθενοφόρου, που ομοίως παρέχουν η «Αποκατάσταση» και η Nefroliofe,
Χαιρετισμοί
Στη συνέχεια, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Απασχόλησης και Εμπορίου ΠΕ Τρικάλων κ. Ντίνος Μπάρδας, αναφέρθηκε στη στήριξη που δίνεται απλόχερα, καθώς και στους πρεσβευτές της πόλης και του νομού, που καταφθάνουν στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μίλησε για την dream team του νομού Τρικάλων σε επίπεδο συνδιοργανωτών και στάθηκε, στο πώς η αγάπη και το μεράκι για το τρέξιμο, μεταβλήθηκε στην τρίτη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ελλάδα. Παρατήρησε, επίσης, ότι πλέον καταργούνται διαχωριστικές γραμμές και εμπλέκονται πολίτες, που συνεργάζονται για την επιτυχημένη – για άλλη μια χρονιά – διοργάνωση.
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Καλαμπάκας κ. Ράντος αναφέρθηκε στη «φανταστική διαδρομή που προβάλει τον νομό μας», επεσήμανε την πίστη των μελών και όλων των διοικήσεων του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων και απέδωσε εύσημα και στους εθελοντές.
Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Στεφ. Γιώτης τόνισε τους δύο σημαντικός λόγους που ενισχύουν τη διοργάνωση. Ο πρώτος, τα οφέλη στον επιχειρηματικό κόσμο, άμεσα και έμμεσα, σε ολόκληρο τον νομό Τρικάλων. Ο δεύτερος, η ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ των επιχειρήσεων σε σχέση με την κοινωνία και τις παροχές προς αυτή

Χαρακτηριστικά
Τα ρεκόρ συνεχίζονται στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα:
– Ρεκόρ συμμετοχών με 3.000 άτομα
– Ρεκόρ στον αγώνα 5 χλμ., με υπεριδπλασισμό συμμετεχόντων από πέρυσι. Σημειώνεται ότι ο αγώνας αυτός προσελκύει ενδιαφέρον πολλών τρικαλινών
Αλλά και:
– προσφορά των ποδηλατών, στον μοναδικό αγώνα στον οποίο μετέχουν ως εθελοντές, με πρόσθετη βοήθεια προς όλους
– ηχηρότατο μήνυμα από τους συμμετέχοντες για τον αγώνα εναντίον του καπνίσματος και υπέρ της υγείας
– για πρώτη φορά σε αγώνα παρόμοιας δυναμικής, συμμετοχή της ομάδας Lifewalkers: στον αγώνα των 5 χλμ., 90 άτομα με χρόνιες παθήσεις, μαζί με τους συνοδούς τους, θα περπατήσουν για να στείλουν το μέγιστο μήνυμα, αυτό της ανάγκης για «Υγεία για Ολους».
– Πολύ μεγάλη παροχή υλικού, σε βαθμό τέτοιον, ώστε να ξεπερνούν ακόμη και διοργανώσεις μαραθώνιου δρόμου (αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση με τσιπ στον αριθμό, αναμνηστικό εγχαραγμένο μετάλλιο, αναμνηστικό T-Shirt, παροχή νερού, ισοτονικών ποτών και ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα, μεταφορά του δρομέα του ημιμαραθωνίου στην αφετηρία και επιστροφή αμέσως μετά το τέλος του αγώνα)
– Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από την AIMS
Για τα παιδιά φέτος
– για λόγους ασφαλείας, μειώθηκε ο αριθμός των συμμετεχόντων παιδιών στον αγώνα 1 χλμ, μόλις στα 500, μόνο και μόνο για λόγους ασφαλείας. Οπότε, οι ενδιαφερόμενοι να μετάσχουν θα πρέπει να βρίσκονται μαζί με τους γονείς τους αρκετά νωρίτερα στον χώρο έναρξης, για να δηλώσουν συμμετοχή.
– για πρώτη φορά θα γίνει σε αυτή την ηλικία ηλεκτρονική και όχι τυπική χρονομέτρηση. Με τον τρόπο αυτόν, είναι πολύ πιο εύκολο να ανιχνευθούν νέα ταλέντα και να είναι ακριβής η χρονομέτρηση για κάθε συμμετέχοντα

Από το γραφείο Τύπου