Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) διοργάνωσαν πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους καθηγητές Πληροφορικής του νομού Τρικάλων με θέμα «Από τον μικρόκοσμο της Φυσικής στον σύγχρονο κόσμο της Πληροφορίας»

Οι υπεύθυνοι των δυο Κέντρων κ. Λεωνίδας Μποντίλας και κ. Στέφανος Τσιαπάλας εστίασαν την επιμόρφωση σε εργαστηριακές μεθόδους με όργανα του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών για τους Η/Υ (μετρήσεις, βλάβες, απεικονίσεις σημάτων).

Η εισήγηση του κ. Τσιαπάλα επικεντρώθηκε στην εξοικείωση των Καθηγητών της Πληροφορικής με έννοιες της Φυσικής και της Ηλεκτρονικής (σήματα αναλογικά, ψηφιακά, συχνότητες, ψηφιακή καλωδιακή μετάδοση –Ethernet και Οπτικής ίνας, συνδέσεις με Οπτικές ίνες) μέσα από την χρήση Εργαστηριακών οργάνων μετρήσεων (Παλμογράφοι, πολύμετρα κλπ) για την απόκτηση άμεσης αντίληψης τέτοιων στοιχείων όπως θα αποτυπώνονται σε ενδείξεις οθόνης και μετρήσεων.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12/03/2018 στο ΕΚΦΕ που φιλοξενείται στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών ήταν ζωηρό και οι εντυπώσεις πολύ θετικές.