Εδώ και λίγες ώρες τρέχει η είδηση σε όλη την Ελλάδα πως τα Τρίκαλα θα γίνει η πρώτη πόλη που θα έχει 5G στην Ελλάδα. 
Σε μια είδηση όπως αυτή με την τεχνολογία του 5G στα Τρίκαλα, σου δίνει την αίσθηση της δημοσιογραφικής περιέργειας να ψάξεις λίγο το θέμα.
Σύμφωνα με το trikalazoom.gr τα σημερινά δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας με 2G, 3G και 4G εκπέμπουν σε 5 συχνότητες, (800, 900, 1800, 2100 και 2600ΜΗz).
Για να τρέξει η τεχνολογία του 5G έως και τα 30 GHz, θα πρέπει να στηθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας. 

Πόσες κεραίες θα γίνουν(;) αυτό θα το δούμε στο προσεχές μέλλον.
Οι κεραίες αυτές δεν θα έχουν ακτινοβολία; 
Η ταχύτητα που τρέχει η τεχνολογία του 5G αγγίζει τα 10 Gbps, ενώ το 4G τρέχει στα 100 Mps.
Μιλάμε για εξωπραγματικές γρήγορες ταχύτητες, π.χ. μια ταινία υψηλής ανάλυσης θα φορτώνει σ ένα δευτερόλεπτο.
Τι λένε 180 επιστήμονες για την τεχνολογία 5G;
Σε μια έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότεροι από 180 επιστήμονες και γιατροί από 36 χώρες προειδοποιούν για τον κίνδυνο 5G, πράγμα που θα οδηγήσει σε μαζική αύξηση της ακούσιας έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
"Εμείς, οι υπογράφοντες επιστήμονες, προτείνουμε ένα μορατόριουμ για την ανάπτυξη της 5ης γενιάς, 5G, για τις τηλεπικοινωνίες, έως ότου οι πιθανοί κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον έχουν διερευνηθεί πλήρως από επιστήμονες ανεξάρτητους από τη βιομηχανία. 5G θα αυξήσει σημαντικά την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF-EMF) πάνω από τα δίκτυα 2G, 3G, 4G, WiFi κλπ. Για τις τηλεπικοινωνίες που ήδη υπάρχουν. Το RF-EMF έχει αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. "
Πατήστε εδώ στην έκκληση των επιστημόνων.