Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων σε συνεργασία με την κ. Γιοντζή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων και τον «ΑΡΚΤΟΥΡΟ» συνδιοργάνωσαν επιμορφωτικές δράσεις στον χώρο του Σχολείου. Ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση που έχει ως στόχο την προστασία της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι άνθρωποι του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και με ευχάριστο τρόπο παρουσίασαν στους μαθητές/τριες τα ζώα που απειλούνται, τα μέρη στα οποία ζουν και τη σπουδαιότητα διατήρησης της τροφικής αλυσίδας. Οι μαθητές με έναν παιχνιώδη τρόπο διδάχθηκαν πώς να αγαπούν και να προστατεύουν τη φύση, τα δάση, την άγρια ζωή.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές για την μαθητική κοινότητα αφού προσανατολίζουν τους μαθητές στην αναζήτηση αξιών που θα εξασφαλίζουν την ισορροπία στο φυσικό περιβάλλον και στην ανθρώπινη ζωή. Επιπλέον τους βοηθά να αναπτύσσουν στάσεις και συμπεριφορές φιλικές και προστατευτικές προς το περιβάλλον.

Το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί τους συνεργάτες του «ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ» που ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη και το Νυμφαίο για να προσφέρουν αυτήν την εμπειρία στους μαθητές/τριές μας.