Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε! Το βραβείο «Νέοι Πρωταθλητές της Γης» επιδιώκει να προωθήσει και να στηρίξει άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών που κρίνεται πως διαθέτουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Για το 2018, οι επτά νέοι - που θα επιλεγούν από κάθε παγκόσμια περιφέρεια- θα ονομάζονται Νέοι Πρωταθλητές της Γης. Οι νικητές θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω κεφαλαίων αρχικής ώθησης, εντατική εκπαίδευση και προσαρμοσμένη καθοδήγηση από ειδικούς, για να δώσουν ζωή στις μεγάλες περιβαλλοντικές τους ιδέες.

Ποιος θα είναι αυτός που η μεγάλη ιδέα του θα αλλάξει τον κόσμο; Μετά από μια ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων, οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών θα απαριθμήσουν 35 περιφερειακούς φιναλίστ που θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική δημόσια ψηφοφορία, που θα καταλήξει στην επιλογή των 14 παγκόσμιων φιναλίστ. Μια Παγκόσμια Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει τους επτά νικητές του 2018.

Κάθε νικητής αναμένεται να εφαρμόσει τη μεγάλη του ιδέα και να μας ενημερώσει για την πρόοδό του με την παραγωγή βίντεο και τη δημιουργία ιστολογιών, τα οποία θα μοιραστούμε στην ιστοσελίδα μας.

Παράλληλα, έως και 50 από τους πιο υποσχόμενους υποψηφίους θα έχουν προνομιακή πρόσβαση σε μια κοινότητα εμπειρογνωμόνων και μεντόρων της Covestro, οι οποίοι θα προσφέρουν πληροφόρηση σε θέματα επικοινωνίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων, αλλά και προγραμματισμού έργων και οικονομικής διαχείρισης.

Για το 2018, οι επτά Νέοι Πρωταθλητές της Γης θα επιλεγούν από κάθε μία παγκόσμια περιφέρεια, δηλαδή: ένα άτομο για την Αφρική, ένα άτομο για την Ευρώπη, ένα άτομο για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, ένα άτομο για τη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ασία και δύο για την Ασία και τον Ειρηνικό. Κάθε νικητής θα λάβει τα ακόλουθα:

• Χρηματοδότηση ύψους 15.000 δολαρίων ΗΠΑ
• Συμμετοχή σε μία υψηλού επιπέδου συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών
• Σύσταση στους αξιωματούχους στην Τελετή Απονομής των Νέων Πρωταθλητών της Γης
• Δημοσιότητα και αναγνώριση μέσω διαδικτυακών και παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης
• Πρόσβαση σε μια κοινότητα εμπειρογνωμόνων της Covestro που προσφέρει πληροφόρηση και καθοδήγηση
• Συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχειρηματικής κατάρτισης που παρέχεται από το «The DO School».

Οι Νέοι Πρωταθλητές του 2018 θα πρέπει να μοιραστούν το ταξίδι εφαρμογής της ιδέας τους μέσω ιστολογίων και βίντεο που θα δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο για μία περίοδο έως και ενός έτους.

Καθοδήγηση

Πέρα από την απόδοση ενός τιμητικού τίτλου, οι Νέοι Πρωταθλητές τη Γης στοχεύουν στη διαμόρφωση της επόμενης γενιάς περιβαλλοντικών ηγετών.

Μέχρι και 50 υποψήφιοι που διατυπώνουν σαφώς τις δεξιότητές τους και επιδεικνύουν ισχυρή προθυμία για μάθηση, θα εξασφαλίσουν μια προνομιακή πρόσβαση σε ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα καθοδήγησης. Θα είναι σε θέση να αναζητήσουν τεχνική καθοδήγηση και επαγγελματικές συμβουλές από μια ευρεία κοινότητα εμπειρογνωμόνων που απαρτίζεται από τα 16.000 μέλη του προσωπικού της Covestro. Αυτοί οι μέντορες θα μοιραστούν την εμπειρία τους μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων, διαδικτυακών θεματικών στρογγυλών τραπεζών και εξατομικευμένης υποστήριξης. Θέματα στρατηγικής σημασίας, όπως η επικοινωνία, ο σχεδιασμός έργων και η οικονομική διαχείριση, θα διερευνηθούν σε βάθος με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας και του αντίκτυπου των επιχειρήσεων των καθοδηγουμένων.

Η διαδικασία διάδρασης των καθοδηγουμένων και της Covestro θα διευκολυνθεί από το «The Do School», μια διεθνή πλατφόρμα που ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ κορυφαίων εταιρειών, εμπειρογνωμόνων και νέων ταλαντούχων ατόμων με στόχο την ενθάρρυνση της καινοτομίας και την επίτευξη θετικού κοινωνικού αντίκτυπου.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://web.unep.org/youngchampions/