Επίσκοπος Θεσπιών εξελέγη χθες από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της...
Εκκλησίας της Ελλάδος ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεσπικοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ως βοηθός του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.
Ο νέος επίσκοπος Θεσπιών Συμεών (κατά κόσμον Ιωάννης Βολιώτης) γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 9 Μαΐου 1977.
Πήγε σχολείο στην Καστοριά και το 1995 εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στη Νομική του ΑΠΘ από το οποίο έλαβε το πτυχίο το 1999 με γενικό βαθμό "Λίαν Καλώς". Στη συνέχεια εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στο Θεολογικό του ΑΠΘ από το οποίο έλαβε το πτυχίο το 2002 με γενικό βαθμό "Άριστα". Παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Κοινωνιολογίας του Δικαίου, στη Νομική Θεσσαλονίκης, όπου το 2002 παρουσίασε τη διπλωματική του εργασία στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης με γενικό βαθμό "Άριστα". Το 2002 έγινε δεκτός από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Θεολογίας ως υποψήφιος Δρ. στον Τομέα Δογματικής Θεολογίας στο γνωστικό αντικείμενο Ιστορία της Φιλοσοφίας.
Επίσης, έχει πτυχίο Αγγλικής και Γερμανικής , αλλά και Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και τιμητικά διπλώματα Μουσικοδιδασκάλου Βυζαντινής Μουσικής από το "Αριάνειον Ωδείον" και Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής από το Εκκλησιαστικό Ιδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Κατέχει, τέλος, Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Κατάρτισης στους Υπολογιστές, ECDL.