Post Top Ad

11 Ιαν 2018

Η πλαστή απόδειξη της ΕΥΠ που παρουσίαζε δημοσιογράφος


Συγγνώμη με ανακοίνωσή του ζητά από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο Γιάννης Παπαγιάννης για το δημοσίευμα του fimotro για την πλαστή απόδειξη της ΕΥΠ. Πρόκειται ειδικότερα για το δημοσίευμα που είχε αναρτήσει το 2012 το blog του Γιάννη Παπαγιάννη και αποκάλυπτε δήθεν πως ο Κώστας Βαξεβάνης είχε εισπράξει χρήματα από την ΕΥΠ, παρουσιάζοντας ως δήθεν πειστήριο μια πλαστή απόδειξη των μυστικών υπηρεσιών.

Η απόδειξη βέβαια που παρουσιαζόταν στο δημοσίευμα ήταν πλαστή και αποδείχθηκε και επίσημα. Έτσι, ο Γιάννης Παπαγιάννης τονίζει στη δήλωσή του πως η απόδειξη της ΕΥΠ που δημοσιεύτηκε στο fimotro ήταν πλαστή και ζητά συγγνώμη από τον Κώστα Βαξεβάνη.

«Σας δηλώνω ότι δεν τελούσα σε γνώση της αναμφισβήτητης πλαστότητας του παραπάνω εγγράφου, κι έτσι δεν είχα δόλο να συκοφαντήσω και να προσβάλω καθ’ οιονδήποτε τρόπο την προσωπικότητα του συναδέλφου μου, κ. Κων/νου Βαξεβάνη, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, και από τον οποίο ζητώ ειλικρινώς συγνώμη», αναφέρει ο Παπαγιάννης και προσθέτει: «Πράγματι, όπως και εκ των υστέρων αποδείχθηκε, θα όφειλα να είμαι πιο προσεκτικός και επιφυλακτικός, πριν την ανάρτηση τέτοιου είδους δημοσιευμάτων, τα οποία αναγνωρίζω ότι έπληξαν βάναυσα την προσωπικότητα του κ. Κων/νου Βαξεβάνη, τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα, και λυπάμαι πραγματικά και ανυπόκριτα για την τεράστια ηθική βλάβη που υπέστη.»

Αυτή είναι η πλαστή απόδειξη της ΕΥΠ που παρουσίαζε ως αληθινή το blog fimotro:
Δημοσιεύτηκε το 2012 από το blog fimotro
Οι πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ

Το 2012 και εν μέσω δημοσιευμάτων του περιοδικού Hot Doc αλλά και του διεθνούς πρακτορείου Reuters για την προβληματική και αδιαφανή λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδείξεις που εμφάνιζαν δημοσιογράφους ως έμμισθους των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι πλαστές αυτές αποδείξεις δημοσιοποιήθηκαν από συγκεκριμένα blogs σε μια προσπάθεια ηθικής εξόντωσης και αποδόμησης δημοσιογράφων. Οι αποδείξεις που δήθεν είχαν εκδώσει οι μυστικές υπηρεσίες εμφάνιζαν συνολικά 14 δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και τον Κώστα Βαξεβάνη, ως έμμισθους της υπηρεσίας.

Το περιβόητο blog fimotro του Γιάννη Παπαγιάννη ήταν ένα από αυτά τα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τις πλαστές αποδείξεις και τις παρουσίασαν ως αληθινές.

Πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ που είχαν βγει στη δημοσιότητα ενέπλεξαν στην υπόθεση εκτός του Κώστα Βαξεβάνη και τους δημοσιογράφους Βασίλη Χήτο, Τάσο Τέλλογλου, Ιωάννα Μάνδρου κ.ά.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία της έρευνας της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ενώ η γραφολογική εξέταση της γυναίκας η οποία φερόταν ως η πλαστογράφος απέδειξε πως πράγματι τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν ήταν πλαστά.
Ολόκληρη η δήλωση Παπαγιάννη με τη συγγνώμη στον Κώστα Βαξεβάνη


«Πλαστή ήταν η απόδειξη της Ε.Υ.Π., με την οποία παρουσιαζόταν ότι ο συνάδελφος, κ. Κων/νος Βαξεβάνης, είχε δήθεν εισπράξει από την Ε.Υ.Π. πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, για δήθεν προσφερθείσες υπηρεσίες του που δημοσιεύθηκε στο fimotro.blogspot.gr. Σας δηλώνω ότι δεν τελούσα σε γνώση της αναμφισβήτητης πλαστότητας του παραπάνω εγγράφου, κι έτσι δεν είχα δόλο να συκοφαντήσω και να προσβάλω καθ’ οιονδήποτε τρόπο την προσωπικότητα του συναδέλφου μου, κ. Κων/νου Βαξεβάνη, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα, και από τον οποίο ζητώ ειλικρινώς συγνώμη.

Όπως αποδείχθηκε κατόπιν εξειδικευμένης έρευνας των Αρχών, αλλά επιβεβαίωσα κι εγώ ο ίδιος δημοσιογραφικά, η παραπάνω «απόδειξη της Ε.Υ.Π.» είναι καθ’ ολοκληρίαν πλαστή, αλλά και διανοητικά πλαστή, αφού ουδέποτε ο συνάδελφός μου χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Υ.Π..

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, αποδείχθηκε ότι επίορκα στελέχη της Ε.Υ.Π., τα οποία είναι κατηγορούμενα για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, κι έχουν, μάλιστα, παραπεμφθεί και για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του συναδέλφου μου, διοχέτευσαν, ανωνύμως φυσικά, στα Μ.Μ.Ε., και συγκεκριμένα στο blog fimotro.blogspot.com, την συγκεκριμένη πλαστή απόδειξη παροχής υπηρεσιών, εκτελώντας, έτσι, σχέδιο δολοφονίας του χαρακτήρα του.

Πράγματι, όπως και εκ των υστέρων αποδείχθηκε, θα όφειλα να είμαι πιο προσεκτικός και επιφυλακτικός, πριν την ανάρτηση τέτοιου είδους δημοσιευμάτων, τα οποία αναγνωρίζω ότι έπληξαν βάναυσα την προσωπικότητα του κ. Κων/νου Βαξεβάνη, τον οποίο εκτιμώ και σέβομαι απεριόριστα, και λυπάμαι πραγματικά και ανυπόκριτα για την τεράστια ηθική βλάβη που υπέστη. Πλην, όμως, δεν είχα δόλο να τελέσω τα παραπάνω αδικήματα, και θεωρώ ότι η παρούσα δήλωσή μου είναι ένας τρόπος να επανορθώσω και να ζητήσω κατανόηση από τον συνάδελφο.

Αθήνα, 10-01-2018

Ο Δηλών

Ιωάννης Παπαγιάννης

Δημοσιογράφος»
http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....