Ένα τρίμηνο αφότου έχετε καταθέσει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας και με ασφαλιστήριο μιας ημέρας, αν έχετε διακόψει το κανονικό, μπορείτε να μεταβείτε στην Εφορία σας και να ζητήσετε προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, πληρώνοντας 10 ευρώ για μία ημέρα.


Με αυτή την προσωρινή άδεια μπορείτε να το μετακινήσετε νόμιμα για επισκευή στο συνεργείο σας, για βόλτα ώστε να ελεγχθεί η επισκευή ακόμη και για έλεγχο σε ΚΤΕΟ.

Η ΑΑΔΕ σε εγκύκλιό της σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Εξαιρετικά και μέχρι δύο φορές ετησίως επιτρέπεται η κυκλοφορία ενάριθµων ασφαλισµένων αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης, για τα οποία έχει υποβληθεί δήλωση ακινησίας, με προσωρινή άδεια διάρκειας μέχρι τριών (3) ηµερών κατ’ έτος αποκλειστικά και µόνο για την παράδοσή τους σε σηµεία συλλογής οχηµάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ), µε τη σχετική ένδειξη επί του εντύπου αυτής ή για την επισκευή και έλεγχο από ΚΤΕΟ.

Άπαξ ετησίως µπορεί να χορηγείται προσωρινή άδεια κυκλοφορίας και για τα ανάριθµα ασφαλισµένα αυτοκίνητα ή τις µοτοσικλέτες, µε την ίδια ως άνω συνολική διάρκεια, αποκλειστικά και µόνο για τη µετάβασή τους από τον τόπο αγοράς ή τελωνισµού τους στον τόπο ταξινόµησης και για την επισκευή ή έλεγχο από ΚΤΕΟ.

Η προσωρινή άδεια χορηγείται αποκλειστικά και µόνο από τον προϊστάµενο της αρµόδιας υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης, αφού καταβληθεί για κάθε ηµέρα, και ανεξάρτητα από το είδος του αυτοκινήτου ή µοτοσυκλέτας, το ποσό των δέκα (10) ευρώ ή τριών (3) ευρώ αντίστοιχα για τα αυτοκίνητα ή τις µοτοσυκλέτες».

http://www.newsbomb.gr/