Στο προσεχές μέλλον όλα τα κινητά τύπου smartphone θα τρέχουν στο ίντερνετ με ταχύτητες 5G.

Οι περισσότεροι πολίτες θέλουν γρήγορες ταχύτητες στη πόλη των Τρικάλων, και αν συγκρίνουμε το 4G με 5G η διαφορά ταχύτητας είναι μέρα με την νύχτα.

Την Πέμπτη το Δ.Σ. του Δήμου Τρικκαίων θα συνεδριάσει για μια προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την εγκατάσταση δικτύου 5G.


Τι είναι τελικά το 5G(;) και πολλοί θα αναρωτιέστε με το δίκιο σας αν θα έχει ακτινοβολία;

Όπως αποκαλύπτει το trikalazoom.gr το 5G έχει απεριόριστους όγκους κλήσεων, και απεριόριστη μετάδοση δεδομένων στα κινητά τηλέφωνα. 

Στην ουσία πρόκειται για τις συχνότητες 30GHz έως 300GHz, και μπορούν να περάσουν τοίχους, τζάμια, και γενικά όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Αυτό οφείλεται πως οι κεραίες 4G, έχουν δώδεκα θύρες για όλες τις επικοινωνίες, και οι κεραίες 5G διαθέτουν γύρω στις 100 θύρες. 

Τι γίνεται με την ακτινοβολία;

Οι έρευνες που έχουν γίνει για την ακτινοβολία του 5G δεν δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις με την ακτινοβολία των ραδιοκυμάτων, είτε παλμικών και είτε παλλόμενων, που αφορά την υγεία του ανθρώπου.

Η ασύρματη τεχνολογία 5G, περιέχει υψηλές συχνότητες(κύματα χιλιοστών), που παράγουν φωτόνια μεγαλύτερης ενέργειας απο το 4G.

Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για την τεχνολογία 5G που θέλουν να φέρουν κάποιοι στα Τρίκαλα. 

Το θέμα με το 5G στα Τρίκαλα παίζει σήμερα σε όλες τις ιστοσελίδες της Ελλάδας.