Στις 24/09/2017 το μεικτό ορκωτό εφετείο της Λάρισας καταδίκασε πρώην στρατιωτικό σε 12 χρόνια κάθειρξης με αναστολή για το συστηματικό και κατ'εξακολούθηση βιασμό της κόρης του!!! Εναντίον του κατέθεσε τόσο το θύμα όσο και η άλλη κόρη του αλλά και η μητέρα του θύματος. Η ακατανόητη αυτή απόφαση η οποία αναγνωρίζει ότι η συγκεκριμένη πράξη έχει συντελεστεί αλλά δεν επιβάλλει καμία πραγματική ποινή στο θύτη πάρθηκε κεκλεισμένων των θυρών!!

Εαν συνδυάσουμε αυτή την απόφαση με την απόφαση του δικαστηρίου στην Κόρινθο όπου καταδίκασε μία 22χρονη επειδή σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της σε 15 χρόνια φυλάκισης, φυσικά χωρίς καμία αναστολή, τότε είναι εμφανές σε όλους πια ότι ο σεξισμός και η κουλτούρα του βιασμού μερίδας της ελληνικής κοινωνίας νομιμοποιείται και από το δικαστικό σύστημα. Το ίδιο σύστημα το οποίο βάζει στη φυλακή την Ηριάννα και τον Περικλή και αφήνει ελεύθερο τον Τσουκάτο και τον Παπακωσταντίνου, το ίδιο σύστημα που δεν ξέρει τίποτα για τους γιατρούς με τα φακελάκια αλλά διεξαγει έρευνα για εμάς.

Αυτά είναι γνωστά σε όλους και δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από τους “ανεξάρτητους” έλληνες δικαστές, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους μιας και το θύμα είναι γυναίκα και θύμα βιασμού, ενώ ο θύτης (ο ίδιος της ο πατέρας) συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία του ισχυρού: άντρας, στρατιωτικός, “καθώς πρέπει” κατά τα άλλα μέλος της κοινωνίας. Το μήνυμα του κράτους είναι ξεκάθαρο προς τις γυναίκες και γενικά όλους τους “αδύναμους” αυτού του κόσμου: καθίστε καλά και μη μιλάτε, μην αντιδράτε σε τίποτα. Εμείς είμαστε οι ισχυροί.

Έτσι κι εμείς, με τη συμβολική μας επίθεση στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου θελήσαμε να στείλουμε το μήνυμα ότι με τις μικρές μας δυνάμεις θα στεκόμαστε απέναντι σε αυτό το σάπιο σύστημα και τους βρώμικους μηχανισμούς του.



Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Αναρχικοι - Αναρχικές