Με Mοναστική Κατάνυξη και Μεγαλοπρέπεια περατώθηκε και φέτος η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου που
βρίσκεται στην Πύλη Τρικάλων.
Στις φετινές Θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μονής, παρευρέθηκε, ευγενώς προσκληθείς από τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Το εσπέρας της 14ης Σεπτεμβρίου, κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένοι από ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και από πλήθος προσκυνητών που επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή για να λάβουν την Ευλογία του Πολιούχου μας Αγίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας από τους δύο Ιεράρχες, ενώ ο κ. Χρυσόστομος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κοσμά για την παρουσία του. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς με τον μεστό του λόγο ανέλυσε χαρακτηριστικές στιγμές από τον βίο του Αγίου Βησσαρίωνος και τα παραδείγματα που δίνει σήμερα ο Άγιος στους χριστιανούς.

Την Κυριώνυμο ημέρα πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, ακολούθησε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και του υψώματος του Αγίου Βησσαρίωνος από τους δύο Ιεράρχες, ενώ τον Θείο Λόγο Κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος.



















































































































http://imtks.gr