Post Top Ad

Post Top Ad

22 Ιουν 2017

"Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με λίγα ή καθόλου χρήματα"

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI – The Hellenic Initiative) σε συνεργασία με την Διεθνή Πρέσβειρα του οργανισμού, Τατιάνα Μπλατνικ, διοργάνωσε την ομιλία του Ελληνοαμερικανικού επιχειρηματία και φιλάνθρωπου John Paul DeJoria. Η ομιλία με τίτλο "Πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με λίγα ή καθόλου χρήματα", έλαβε χώρα την Τρίτη 20 Ιουνίου στο Hilton, στην Αθήνα προσελκύωντας πάνω από 300.άτομα.

Ο John Paul DeJoria, είναι ένας Ελληνομερικάνος επιχειρηματίας πρώτης γενιάς που αγωνίστηκε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες να ξεπεράσει τη φτώχεια και κατάφερε να μετατρέψει ένα αρχικό ποσό 700 δολαρίων σε μια περιουσία ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σήμερα. Το 1980 ο John Paul DeJoria ίδρυσε μαζί με τον συνεταίρο του τη Paul Mitchell Systems που σήμερα είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παραγωγής προϊόντων περιποίησης μαλλιών. Το 1989 ίδρυσε την Patrón, την πρώτη υπερ-premium τεκίλα, η οποία σήμερα κατέχει το 70% της αγοράς στον τομέα της. Ο John Paul DeJoria είναι επίσης μέλος του Giving Pledge, μιας δέσμευσης μερικών από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο να δωρίσουν περισσότερο από το 50% του πλούτου τους για να αντιμετωπίσουν κοινωνικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο της δέσμευσης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας να βοηθήσει την Ελλάδα, αναδεικνύοντας το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα, η Ελληνική Πρωτοβουλία καλωσόρισε τον John Paul DeJoria στην Αθήνα, για πρώτη φορά, για να μοιραστεί την επιχειρηματική του φιλοσοφία και το μυστικό για την επιτυχία του. Βασικός στόχος της Ελληνικής Πρωτοβουλίας ήταν η ιστορία του να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους αμέτρητους Έλληνες επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν την σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας και ένα άσχημο οικονομικό περιβάλλον
" Ο John Paul είναι ένα λαμπρό παράδειγμα της ελληνικής θέλησης και του καινοτόμου πνεύματος που απαιτείται για να ξεπεραστεί η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση", δήλωσε ο Mark Arey, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. «Ελπίζουμε ότι η ιστορία του παρακινήσει και άλλους Έλληνες που αναζητούν έναν λόγο να παραμείνουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες μετατρέποντας ιδέες σε επιχειρήσεις".

Σχετικά με τον John Paul DeJoria:
Ο John Paul DeJoria είναι Αμερικανός επιχειρηματίας πρώτης γενιάς, φιλάνθρωπος και πυλώνας της επιχειρηματικής κοινότητας. Όντας στο παρελθόν άστεγος, αγωνίστηκε ενάντια στις πιθανότητες και κατόρθωσε να επιτύχει, ξεκινώντας πολλές παγκόσμιες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων μαλλιών Paul Mitchell και των ποτών Patron, υποστηρίζοντας πάντοτε το ρητό του, "Η επιτυχία που δεν μοιράζεται είναι αποτυχία". Υπέγραψε τη διεθνή πρωτοβουλία «Giving Pledge» των Bill Gates και Warren Buffet ως επίσημη υπόσχεση να συνεχίσει να δίνει πίσω. Ο John Paul προβλήθηκε για τις εταιρικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του σε πλήθος μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως το 20/20, το CNN, το Forbes, το Fortune Inc., το Fox, το Fox Business News, το Bloomberg, το CNBC και το NBC ενώ πρόσφατα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Shark Tank.

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία:
Η Ελληνική Πρωτοβουλία (THI) - ένα παγκόσμιο κίνημα της Ελληνικής Διασποράς.
Από το 2012, η ​​Ελληνική Πρωτοβουλία έχει επενδύσει περισσότερα από 10.000.000 δολάρια σε άμεση ανακούφιση από την κρίση και στην οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του ελληνικού λαού. Συνδέοντας τους Έλληνες με τη Διασπορά για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, να συνδέσουν επιχειρηματίες με μέντορες και κεφάλαια, να παράσχουν ένα δίχτυ ασφαλείας σε όσους έχουν ανάγκη από φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα και πόρους, η THI επενδύει στο μέλλον της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες
Γιώργος Χατζηνικολάου 
gchatzinikolaou@one9six.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....