Στις 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί φέτος η 3η Γιορτή Μανιταριού στην Καλαμπάκα. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών που τη διοργανώνει, υπόσχεται και φέτος πολλές εκπλήξεις αφού μετά και την τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων γιορτών, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά για τους διοργανωτές.

Μανιταροεδέσματα και τρουφομακαρονάδες από δεκάδες σεφ, εξορμήσεις στο βουνό για κυνήγι τρούφας και συλλογή-ταυτοποίηση μανιταριών, εκθέσεις, σεμινάρια, δράσεις για παιδιά και βεβαίως καλλιτεχνικά δρώμενα, συνθέτουν ένα τριήμερο απολαυστικό, γεμάτο γεύσεις, γνώσεις, νέες εμπειρίες και πολλή διασκέδαση.

Όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ! Είναι μία προσφορά του Μουσείου στους επισκέπτες, που εκτός των άλλων, θέλει να αναδείξει την υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών, ενώ επιχειρεί να βάλει αυτόν τον ιδιαίτερα θρεπτικό καρπό της φύσης στο καθημερινό μας διατροφολόγιο.

Φέτος, η προσδοκία των διοργανωτών είναι η συμμετοχή του κόσμου να ξεπεράσει τις 10.000. Η εκδήλωση αυτή έχει την υποστήριξη των επαγγελματιών της περιοχής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Μετεώρων αλλά και μανιταροφιλικών οργανώσεων με κορυφαία εκείνη των Μανιταρόφιλων Ελλάδας.

www.meteoramuseum.gr
Πίνδου 20, Καλαμπάκα
Τηλ. 2432024959
email: info@meteoramuseum.gr