Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Τρικάλων τα τελευταία χρόνια κάνει την δικιά του προσπάθεια, για την ανάπτυξη και εξέλιξη της ποδηλασίας  στα Τρίκαλα και γενικότερα στον νομό Τρικάλων. Αυτό επιτυγχάνεται με την λειτουργία της ποδηλατικής ακαδημίας του και την διοργάνωση ποδηλατικών αγώνων. Ένας από τους πέντε αγώνες που διοργανώνει ο Π.Σ.Τρικάλων για το 2017 είναι και η «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ» Την Κυριακή στις 11 Ιουνίου. Ένας πολύ ασφαλής αγώνας σε μία πολύ όμορφη διαδρομή.
Δυστυχώς όμως  είμαστε αναγκασμένοι να αναβάλουμε αυτόν  τον αγώνα,  για άλλη ημερομηνία που θα σας ανακοινωθεί. Αποκλειστικά η ευθύνη για την αναβολή αυτή βαραίνει την  ΕΟΠ, διότι δεν πλήρωσε τα ασφαλιστήρια των αθλητών, παρότι τα χρήματα καταβλήθηκαν από τους αθλητές. Όλοι οι Έλληνες ποδηλάτες αυτή τη στιγμή είναι ανασφάλιστοι και δεν γίνεται να συμμετέχουν σε αγώνες.

Μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις  στην Ομοσπονδία Ποδηλασίας για το θέμα της ασφάλισης των αθλητών,  ο Π.Σ.Τρικάλων  περιμένει  μέχρι να βρεθεί λύση, για να μπορέσει να ορίσει νέα ημερομηνία για τον αγώνα «ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑΣ 2017».