Για τη ζωή μας όμως είμαστε υπεύθυνοι εμείς! Εμείς οι χιλιάδες κόσμου που ακόμα βρισκόμαστε στους δρόμους, που ακόμα αντιστεκόμαστε, που συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Εμείς που δεν θα αφήσουμε κανέναν να διαλύσει την πραγματική δημοκρατία και ελευθερία όπως τις αναγεννάμε κάθε μέρα, εδώ και 36 μέρες σε όλες τις πλατείες της χώρας. (Από ανακοίνωση των ‘Αγανακτισμένων’, Ιούνιος 2011)

Εδώ και εφτά χρόνια ο λαός και η πατρίδα μας στενάζουν κάτω από τις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας και του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου στο όνομα της αποπληρωμής ενός μη βιώσιμου χρέους και της ανακεφαλαιοποίησης χρεοκωπημένων τραπεζών . Όλα αυτά περνούν μέσα από αντισυνταγματικούς νόμους, από αντιδημοκρατικές συμφωνίες των κυβερνήσεων με κάποια «τρόικα» και από την τρομοκρατία των ΜΜΕ που μας απειλούν «μνημόνια και ευρώ ή χάος». Είμαστε υπό «κατοχή». Η κατάληξη για τους πολίτες είναι η ανεργία, τα λουκέτα, οι αυτοκτονίες, οι κατασχέσεις, η μετανάστευση και η αβεβαιότητα. Την ώρα που η πραγματική φοροδιαφυγή των επωνύμων στις περιβόητες «λίστες» δεν αποκαλύπτεται και ένοχος βαφτίζεται όποιος δεν έχει πλέον εισόδημα ούτε για την επιβίωση. Η χώρα κυβερνάται από κάποιους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα και σε σκοτεινές αίθουσες στις Βρυξέλλες . Η κυβέρνηση κάνει πως διαπραγματεύεται και η Βουλή είναι απλά μια διακοσμητική «σφραγίδα» για τις συμφωνίες που υπογράφουν.

Ο μόνος που έχει το δικαίωμα , αλλά και την υποχρέωση, να επιβάλλει την δική του θέληση είναι ο λαός. Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι των 500 ευρώ και των συμβάσεων, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι που λυγίζουν από την φορολογία, οι μικρομεσαίοι αγρότες που καταστρέφεται η γη τους, η νεολαία που σκέφτεται την ξενιτιά. Όλοι αυτοί οι «ανώνυμοι» οι οποίοι πληρώνουν την κρίση και που φαίνονται απαθείς αλλά μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα αν συνειδητοποιήσουν την δύναμή τους. Κανένα καθεστώς δεν στάθηκε απέναντι στον ξεσηκωμό του λαού. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα. Είμαστε ήδη στο «και πέντε».

Ξέρουμε ότι αυτός ο λαός είναι τραυματισμένος, απογοητευμένος και μπερδεμένος. Προτού του δώσουν την χαριστική βολή με ένα 4ο μνημόνιο, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και την πώληση νερού και ρεύματος μπορεί να αντεπιτεθεί και να απαλλαγεί μια και καλή από κάθε εκμεταλλευτή του και προδότη του. Οι Αγανακτισμένοι δεν πέτυχαν τους στόχους τους πριν 5 χρόνια παρά την μεγαλειώδη κινητοποίηση τους. Θα τους πετύχουμε εμείς τώρα. Αλλιώς αύριο δεν θα υπάρχουμε. Ξέρουμε πλέον τον δρόμο και έχουμε διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος. Θα αποκτήσουμε καλύτερη οργάνωση. Πιο ξεκάθαρους στόχους. Μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Δεν θα περιμένουμε την κάλπη ούτε κάποιους «σωτήρες». Δεν θα μας χωρίσουν σε δεξιούς και αριστερούς. Δεν θα μας αποπροσανατολίσουν «προβοκάτορες» και κατασταλτικές δυνάμεις. Μόνοι υπεύθυνοι για την απελευθέρωσή μας, εμείς, οι απλοί άνθρωποι χωρίς εξαρτήσεις και εξυπηρετήσεις. Δεν θέλουμε επιστροφή σε ένα «ωραίο και παλιό παρελθόν». Θέλουμε πραγματική δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, τιμωρία των υπευθύνων και δικαίωμα να ονειρευόμαστε. Πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα. Με τον συνάδελφο, τον γείτονα, τον συνάνθρωπο, τον αδελφό μας. Κανένας μόνος του. Συλλογικά, ενωτικά και ανυποχώρητα! Να πιάσουμε ξανά το νήμα του αγώνα και η νίκη θα είναι δική μας!




ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ!




ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!




ΟΙ 300 ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ!




ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!




ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!




Όπως έστρωσαν οι παππούδες μας, κοιμηθήκανε οι πατεράδες μας. Όπως έστρωσαν οι πατεράδες μας , κοιμηθήκαμε εμείς. Να ξεστρώσουμε για να ζήσουν τα παιδιά μας χωρίς φτώχεια και «νταβατζήδες»! Εμπρός!




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ , ΣΤΙΣ 7μμ!!



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ




aganaktismenoi_akoma@yahoo.com


* Eίμαστε μια ομάδα πολιτών που αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε πριν να είναι αργά για όλους. Συναντηθήκαμε πρώτη φορά στις 25 Μάρτη. Ελπίζουμε στις 2 Απρίλη να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε. Όλοι στην πλατεία ειρηνικά, μαζικά και ενωμένα!