Με μόνες αναγκαιότητες, την αποφυγή δημιουργίας εντελώς λανθασμένων εντυπώσεων,
την προστασία του θεσμού του Δημάρχου, την απομάκρυνση κάθε προσπάθειας σπίλωσης και με σαφή τη διάθεση να διαφανεί, ότι η αλήθεια πολλές φορές βρίσκεται μακριά από αυθαίρετες εξαγωγές συμπερασμάτων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, με θλίψη προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.
Το μεσημέρι της Τετάρτης κατατέθηκε έγκληση προς την κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, εναντίον κατοίκου των Τρικάλων, για όσα ψευδή, συκοφαντικά, ανυπόστατα και αυθαίρετα διατύπωσε σε κείμενό της σε τοπική εφημερίδα.

Ο κ. Παπαστεργίου, επιδιώκοντας την αποκατάσταση της αλήθειας και την ηθική και ουσιαστική δικαίωση για την πραγματική διάσταση της κατάστασης, προχώρησε στην πράξη αυτή. Η συμπολίτισσα δημοσίευσε εντελώς αστήρικτους ισχυρισμούς, περί «εντολής» του Δημάρχου σε άγνωστους – φυσικά… – «συνεργάτες» του, για «να σκοτώσουν εν ψυχρώ, με τον πιο φρικτό θάνατο, τα έξι σκυλάκια», όπως ψευδώς διατείνεται!
Τέτοια εντολή, ουδέποτε δόθηκε, ούτε ήταν ποτέ δυνατόν να δοθεί.

Ο Δήμος Τρικκαίων και ο Δήμαρχος προσωπικώς, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, στο μέτρο των δυνατοτήτων και πολλές φορές, υπερβαίνοντας αυτές:
– προωθεί, στηρίζει και υλοποιεί τη συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις του Δήμου
– εφαρμόζει τους νόμους που αφορούν στην προστασία των αδέσποτων ζώων
– έχει ορίσει την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων
– μελετά και επεξεργάζεται σχέδια για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων, σε βάση ουσιαστική, πραγματική, μακροχρόνια, φιλοζωική, με γνώμονα και μόνο την προστασία των ζώων, σε συνδυασμό με την αποφυγή ύπαρξης κινδύνων για τους πολίτες
– επιδιώκει, υποστηρίζει και προωθεί στους συμπολίτες, την κατανόηση της ανάγκης να μην εμφανιστεί ξανά η προφανώς κατακριτέα πράξη, δεσποζόμενα ζώα ξαφνικά να βρίσκονται ως αδέσποτα στους δρόμους των Τρικάλων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων υποστηρίζει ότι απόψεις που εκφέρονται χωρίς καμία διασταύρωση και επιβεβαίωση, που προσβάλλουν το πρόσωπο και τον θεσμό του Δημάρχου με αστήρικτες υποθέσεις – οι οποίες καταλήγουν να είναι συκοφαντικές απόψεις -, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι λύνουν, με έναν ανούσιο δήθεν καταγγελτικό λόγο.
Για τον κ. Παπαστεργίου, ο διάλογος, η δημοκρατική παράθεση απόψεων, η ουσιαστική αναζήτηση της αλήθειας, η έμφαση στην πραγματική κατάσταση, είναι αξίες και έννοιες που ουδέποτε πρέπει να αμφισβητούνται. Πόσω μάλλον, όταν διακυβεύεται ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως οι ζωές των πιστών και αγαπημένων φίλων των ανθρώπων.

Το συμβολικό ποσό που ζητά ο κ. Παπαστεργίου για την ηθική βλάβη που υπέστη, καθώς και οποιαδήποτε τυχόν περαιτέρω διεκδίκηση, θα προσφερθούν στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρικκαίων.



Από το γραφείο Τύπου του Δ. Τρικκαίων