Την Πέμπτη 18 Ιουνίου, 21:30 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Φρούριο) παρουσιάζεται η παιδική θεατρική παράσταση «Οι Κλόουν, ο Αριστοφάνης, ο Πλούτος και.. η Ανακύκλωση» από το τρικαλινό Μεταθέατρο- Παιδική Σκηνή Κλασσικού θεάτρου του συμπολίτη σκηνοθέτη Πάνου Νακόπουλου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού της Διεύθυνσης Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Τρικκαίων.

Γενική είσοδος 3 ευρώ. Εισιτήρια θα διατίθενται στο χώρο της παράστασης πριν την έναρξη.

Μετάφραση, Διασκευή και Σκηνοθεσία: Πάνος Ι. Νακόπουλος

Σκηνικά, κοστούμια και καλλιτεχνική επιμέλεια : Sharon Michelle Christie

Design, Κατασκευές Ομαδική εργασία

Ειδική Παιδοψυχολόγος: Όλγα Δαβαράκη

Μουσική Επιμέλεια: Απόλλων Νακόπουλος

Ερμηνεύει ο Πάνος Ι. Νακόπουλος

Έκτακτη συμμετοχή οι κλόουν Σουλίτα και Σούλης.

Οι...κλόουν Σουλίτα και Σούλης, αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον αρχαίο μας κωμωδιογράφο Αριστοφάνη, με το έργο του «Ο Πλούτος» αλλά και με τη χρησιμότητα και χρησιμοποίηση της ανακύκλωσης για τη δημιουργική μας έκφραση...

Ο Πλούτος είναι το τελευταίο από τα σωζόμενα έργα του Αριστοφάνη και το πρώτο που επέλεξε η Παιδική Σκηνή Κλασσικού Θεάτρου για να έρθει σε επαφή με τα παιδιά.

Όλα τα υλικά για την κατασκευή των puppets, της Σκηνής αλλά ακόμη και οι προβολείς και οι λάμπες που χρησιμοποιήθηκαν για την παράσταση είναι από ανακυκλωμένα αντικείμενα.

Στους ρόλους των κλόουν εμφανίζονται η Σούλα Χατζή και ο Σάκης Παπαθανασίου, ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης εμψυχώνει τα puppets και ερμηνεύει όλους τους ρόλους.

Η παράσταση παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα σε επιλεγμένα σχολεία των Τρικάλων και της Αττικής με μεγάλη επιτυχία, ενώ θα συνεχιστεί σε περιοδεία ανά τη Θεσσαλία μέσα στο Καλοκαίρι που διανύουμε.